Incendiu la un spital din Cluj. Trei pacienți au fost evacuați
Un incendiu s-a produs în cursul dimineții la un spital din Cluj-Napoca. Trei pacienți au fost evacuați, pompierii au reușit să stingă focul.
După tragedia din Piatra Neamț, un nou incendiu a izbucnit la spitalul CFR din Cluj-Napoca în cursul dimineții, relatează Hotnews. Din primele informaţii oferite de ISU Cluj, incendiul ar fi pornit din cauza unui scurtcircuit la un corp de iluminat produs într-o toaletă de la etajul 1 al spitalului.
În jurul orei 7.00 ISU Cluj a fost alertat pentru a interveni la un incendiu cauzat de un scurtcircuit electric la un corp de iluminat dintr-o baie de la et 1, spitalul CFR din Cluj-Napoca. Toaleta se afla în zona secţiei de interne şi deservea mai multe saloane. Pompierii de la Detasamentul 1 din Cluj-Napoca au intervenit cu cinci mașini. Trei pacienți au fost evacuați.
Incidentul de la Cluj s-a produs la o săptămână de la incendiul devastator de la spitalul din Piatra Neamț
Incidentul de la spitalul din Cluj-Napoca are loc la o săptămână de la incendiul care a avut loc la Spitalul din Piatra Neamț. Sâmbăta trecută un incendiu a izbucnit la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamţ. 10 dintre bolnavii internaţi pentru Covid la terapie intensivă au murit în noaptea respectivă.
Coșmarul s-a declanșat în timp ce Cătălin Denciu îi administra tratamentul unui pacient infectat cu COVID-19. Din primele informații, injectomatul pe care Cătălin Denciu îl folosea ar fi făcut scurtcircuit, iar bărbatul a fost cuprins de flăcări în doar câteva secunde. Cătălin Denciu a ars ca o torță. Injectomatul este un aparat vital folosit în secțiile de ATI din spitalele din România.
Prefectul județului a mărturisit că spitalul a greșit atunci când a efectuat mutarea secției ATI de la etajul 3 la etajul 2 fără vreo aprobare din partea DSP. ”Pentru mărirea capacităţii secţiei A.T.I. pentru pacienţii pozitiv COVID-19 au fost modificate circuitele funcţionale de la etajul II – prin construirea unui perete. Aici urmau să fie trataţi pacienţii pozitivi, în două saloane de câte 8 paturi. Până la acel moment, pacienţii pozitivi erau trataţi la etajul III. Pentru aceste modificări, unitatea sanitară nu a solicitat avizul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ.
Reconfigurarea secţiei A.T.I. şi mutarea pacienţilor COVID pozitivi, de la etajul III la etajul II, a fost realizată fără aviz, în ziua de 14 noiembrie 2020. Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ şi oricare unitate sanitară cu paturi au obligaţia de a solicita şi de a obţine, anterior intervenirii vreunei modificări, fie de structură, fie de circuite funcţionale, avizul Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene”, se arată în comunicatul DSP Neamţ.