Cine este medicul de gardă care s-a ales cu arsuri grave în urma incendiului de la spitalul din Piatra Neamț

15.11.2020, 00:04
Cine este medicul de gardă care s-a ales cu arsuri grave în urma incendiului de la spitalul din Piatra Neamț
Cine este medicul de gardă care s-a ales cu arsuri grave în urma incendiului de la spitalul din Piatra Neamț

Sâmbătă seară, 14 noiembrie, în jurul orei 18.30, la secția de Terapie Intensivă a spitalului județean Piatra Neamț a izbucnit un incendiu devastator. 

10 pacienți care erau bolnavi de COVID-19 au murit arși de vii, iar alți 7 sunt în stare critică. Pacienții decedați erau intubați la terapie intensivă.

Printre cei răniți se numără și medicul de gardă, Ioan Cătălin Denciu, dar și o asistentă de la spitalul din Neamț. Cei doi au suferit arsuri grave, după ce au încercat să salveze bolnavii până la sosirea echipajelor de intervenție, scrie Ziua de Iași.

Medicul de gardă a încercat să își salveze pacienții

Medicul de gardă care s-a ales cu arsuri grave în urma incendiului de la spitalul din Piatra Neamț

Doctorul de gardă Cătălin Denciu a suferit arsuri pe 80% din suprafața corpului și se află în stare critică. El va fi transferat la un spital din Capitală, cu un avion. Potrivit celor de la Gândul, medicul ar urma să fie transferat în Belgia, la Spitalul Militar Reine Astrid, după ce va fi evaluat la Spitalul Floreasca din Capitală.

‘Medicul a reușit să-i scoată pe cei opt pacienți din celălalt salon, înainte ca flăcările să se extindă și acolo, și apoi a încercat să-i scoată și pe cei din salonul care ardea deja. Asistenta i-a oferit ajutor. Nu am vorbit cu medicul care a intervenit’, a spus Lucian Micu, managerul instituției medicale, la Digi24.

‘Pot confirma că acest medic va fi adus la Bucureşti, la Floreasca sau Bagdasar Arseni. Transportul va fi făcut cu avionul sanitar. Raed Arafat se ocupă de aceste transferuri ale supravieţuitorilor. Unii vor fi duşi la Iaşi, unii la Leţcani’, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la România TV.

Imaginile îngrozitoare ale tragediei din secția ATI

Un alt coleg de-al lui Cătălin Denciu, Pavel Bors, a suferit ‘arsuri doar în zona mâinilor și e posibil să-și fi pierdut un deget din cauza suflului exploziei’, au spus surse din cadrul spitalului din Piatra Neamț.

La câteva ore de la tragedie, o televiziune locală, Exploziv TV, a publicat primele imagini din interiorul secției ATI după incendiul violent. Se pare că flăcările au izbucnit într-un salon ATI situat la etajul al doilea al clădirii, iar ulterior s-au extins la un alt salon alăturat.

Atenție, imagini cu un impact puternic emoțional:

Incendiul de la spitalul din Piatra Neamț este cea mai mare tragedie după incendiul din clubul Colectiv de acum cinci ani.

Explozia de la Spitalul Județean Piatra Neamț s-ar fi produs din cauza unui scurcircuit în rețeaua de alimentare electrică a fabricii de oxigen, potrivit autorităților citate de ziaruldeiasi.ro.

citește și...