Fostul președinte Ion Iliescu s-a vaccinat anti-COVID. ”Nici nu am resimțit ceva după vaccinare. Pentru vârsta pe care o am, mă simt bine”

04.03.2021, 10:23
Fostul președinte Ion Iliescu s-a vaccinat anti-COVID. ”Nici nu am resimțit ceva după vaccinare. Pentru vârsta pe care o am, mă simt bine”
Fostul președinte Ion Iliescu s-a vaccinat anti-COVID. ”Nici nu am resimțit ceva după vaccinare. Pentru vârsta pe care o am, mă simt bine”

Ion Iliescu, fostul președinte al României, s-a vaccinat împotriva coronavirusului.

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a împlinit miercuri 91 de ani. Acesta a anunțat că s-a vaccinat împotriva coronavirusului și că se simte bine. „M-am vaccinat și m-am simțit bine. Nici nu am resimțit ceva după vaccinare. Pentru vârsta pe care o am, mă simt bine”, a spus Ion Iliescu pentru Realitatea Plus.

Ion Iliescu a făcut și declarații despre PSD: „Nu aș vrea să fac aprecieri care să influențeze în vreun fel părerea oamenilor și situația din partid. Urmăresc cu interes, mi-aș dori mai mult, dar nu vreau să fac aprecieri. Din păcate nu sunt prezent în activitatea conducerii de partid. De la distanță urmăresc. Doar ce se scrie în presă, nu am o relație nemijlocită cu conducerea actuală și nu vreau să fac aprecieri”.

812.318 cazuri de coronavirus în România

Alte 4.278 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în România. Bilanțul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 812.318. n ultima zi au fost raportate alte 77 de decese. Până astăzi, au decedat 20.586 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.795. Dintre acestea, 1.032 sunt internate la terapie intensivă.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.079.276 de teste RT-PCR și 324.488 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 43.457 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 12.527 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 57.455 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 127 de persoane. De la debutul pandemiei, 746.779 de pacienți au fost declarați vindecați.

Un milion de persoane vaccinate în România

România a ajuns miercuri, 3 martie, la un milion de persoane vaccinate împotriva COVID-19, persoana cu numărul un milion fiind o femeie de peste 80 de ani, relatează Digi24.

„Am ajuns la persoana vaccinată cu numărul 1 milion. Ținta era să avem un milion până la finalul lui martie, dar am mers mai repede. În martie vom primi 6 milioane de doze, iar procesul de vaccinare va fi accelerat. Vom avea 10,4 milioane de vaccinați în septembrie. Suntem în top în Europa din acest punct de vedere”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Campania de vaccinare în România a început în 27 decembrie 2020. De la începutul campaniei de vaccinare au fost administrate 1.603.179 de doze unui număr de 983.997 de persoane, dintre care 364.814 cu o doză, iar 619.183 – şi cu doza a doua. Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a explicat într-o conferință de presă cum vor proceda cei care doresc să se înscrie pentru vaccinare începând din 15 martie. Din această dată vor fi deschise liste de așteptare pentru fiecare centru de vaccinare, liste pe care se vor putea înscrie inclusiv persoanele eligibile pentru etapa a treia de vaccinare. Prioritate vor avea în continuare persoanele vulnerabile și angajații din sectoarele esențiale. Potrivit coordonatorului campaniei naționale de vaccinare, imunizarea efectivă a populației generale va începe după jumătatea lunii aprilie.

citește și...