Fostul boxer profesionist Nikolai Valuev a primit ordin de mobilizare. „Voi merge să-mi iau citația”

29.09.2022, 18:12

Fostul campion mondial Nikolai Valuev urmează să lupte pentru Rusia în războiul actual cu Ucraina. Uriașul Nikolai Valuev, care are o înălțime de 1,80 metri, este cel mai înalt și mai greu campion mondial din istoria boxului.  Sportivul a declarat că a primit o convocare la centrul de recrutare pentru a merge pe frontul din Ucraina. “Voi merge acum la biroul de înrolare”

Armata a fost nevoită să îl cheme pe fostul campion mondial de box în vârstă de 49 de ani – cel mai înalt concurent din istorie, cu o înălțime de 2,7 metri.

La apogeul său, el cântărea 149 kg, adică aproape 23 de kilograme și jumătate. După ce s-a retras în 2009, a intrat în politică și s-a alăturat parlamentului rus sau Dumei în 2011 ca membru al partidului Rusia Unită, care îl susține pe Putin. Atât de mare era dimensiunea sa, încât a trebuit să se facă un scaun special pentru ca el să poată sta în el atunci când participa la parlament.

“Voi merge acum la biroul de înrolare”

Într-un interviu acordat presei ruse de stat, fostul star al boxului a declarat că a primit convocarea când se afla în Donbas, Ucraina.

„A venit la toți (citație pentru mobilizare – n.red.) și mie mi-a venit și voi merge la comisariat. Colegii mei sunt foarte bravo. Cine este înregistrat în Duma de Stat, a primit citația aici, la mine a venit acasă și trebuie să merg acolo, dar încă n-am reușit, am avut foarte multe ședințe în afara orașului. Citația mi-a venit chiar înainte de plecarea în Donbas și eu nu eram acasă, dar săptămâna viitoare voi merge, obligatoriu, să mă prezint la comisariatul militar”, a declarat Nikolai Valuev.

Alți parlamentari nu au primit aceleași ordine

El a susținut că alți parlamentari nu au primit aceleași ordine.  “Colegii mei au fost înregistrați pentru serviciul militar în Duma de Stat și au primit citații aici. Eu am primit citația chiar înainte de călătoria mea în Donbas și nu am fost acasă”.

Valuev a concurat la categoria grea în timpul carierei sale de 16 ani, între 1993 și 2009.

Cine este Nikolai Valuev

El a fost campion mondial al Asociației Mondiale de Box între 2005 și 2007, și din nou în 2009, când a fost învins de britanicul David Haye în așa-numitul meci “David vs. Goliat”.

După ce s-a retras, Daily Star relatează că și-a dedicat ultimul deceniu încercând să demonstreze existența lui “Bigfoot” rusesc. Atât de mare i-a fost obsesia, încât a apărut chiar și în serialul “Bigfoot Files”, difuzat în 2013 de Channel 4, în care a făcut drumeții prin sălbăticia siberiană. În 2011, el a plecat într-o misiune separată pentru a încerca să dea de urma lui Bigfoot, după cum a relatat un comunicat oficial al guvernului rus.

“Valuev nu a reușit să se întâlnească cu Yeti în sine, dar pe drum a descoperit “urme”, cum ar fi crengi de copac rupte”, se arată în comunicat.

Vineri, tiranul Vlad urmează să declare patru regiuni ucrainene ca parte a Rusiei în cadrul unui miting major la Moscova.

Teritoriile Donețk, Kherson, Luhansk și Zaporizhzhia, care reprezintă aproximativ 15 la sută din întreaga Ucraină, au organizat în ultimele zile referendumuri simulate pentru a fi anexate de Rusia.

 

 

 

 

citește și...