Emma Răducanu va fi prima miliardară a sportului britanic. Ce abilitate are tânăra de 19 ani. ”Nici o altă vedetă sportivă nu poate face asta”

01.07.2022, 14:58

Emma Răducanu este pe cale să devină prima miliardară a sportului britanic- dar nu pentru abilitățile sale de pe teren, ci pentru că tânăra de 19 ani știe să vorbească chineza. “Sportiva are acces într-o parte a lumii la care multe vedete occidentale nu au”.

Emma Răducanu este pe cale să devină prima miliardară sportivă din Marea Britanie – datorită abilității sale de a vorbi chineza.

Asul în vârstă de 19 ani – care a devenit celebră când a câștigat anul trecut US Open – i-a lăsat pe fanii britanici ai tenisului cu inima frântă când a fost eliminată miercuri de la Wimbledon în turul al doilea. Dar înfrângerea nu i-a diminuat potențialul de câștig, potrivit experților în marketing sportiv.

Emma Răducanu va fi prima miliardară a sportului britanic

Emma, care a primit un MBE și a fost încoronată personalitatea sportivă a anului de către BBC în urma triumfului de anul trecut, se mândrește deja cu o avere de 10 milioane de lire sterline datorită unei serii de contracte de sponsorizare cu companii precum Nike, HSBC, Evian și Tiffany & Co. Dar, datorită originii sale chinezești, ea are o mai mare vandabilitate globală decât majoritatea vedetelor sportive occidentale.

“Ea va câștiga mult mai mult din sponsorizări în China decât aici. Nici o altă vedetă sportivă nu poate face asta”.

Pe site-ul chinez de socializare Weibo, hashtag-ul “Tânăra jucătoare de etnie chineză în vârstă de 18 ani câștigă campionatul US Open” a fost vizualizat de cel puțin 200 de milioane de ori, fanii numind-o “sora”, “frumoasă”, “sănătoasă” și “o stea în ascensiune”.

Agentul Emmei, Max Eisenbud, de la IMG, a declarat că vedeta – care este ambasador de marcă pentru nouă companii – a lăsat “milioane de lire sterline pe masă”, deoarece este limitată la doar 18 zile de sponsorizare pe an.

El a spus că interesul față de ea a fost ‘spectaculos, special și nu normal’.

“Sportiva are acces într-o parte a lumii la care multe vedete occidentale nu au”

Un director de marketing sportiv a declarat: “Cerul este cu adevărat limita în ceea ce o privește pe Emma.  Ea are doar 19 ani. Dar ea are o calitate de vedetă reală și o atracție într-o parte a lumii la care multe vedete occidentale nu au acces. Am putea avea în față primul miliardar sportiv al Marii Britanii.”

citește și...