Emma Răducanu a părăsit turneul de la Wimbledon. Sportiva britanică va intra în premieră în top 10 WTA

29.06.2022, 20:31

Candidatura Emma Răducanu pentru titlul primar de la Wimbledon s-a încheiat atunci când campioana de la US Open a suferit o înfrângere în turul doi în fața franțuzoaicei Caroline Garcia. Chiar dacă a suferit o eliminare timpurie la Wimbledon, Emma Răducanu va intra în premieră în top 10 WTA

Ediția 2022 a turneului de la Wimbledon s-a încheiat cu o dezamăgire timpurie  pentru Emma Răducanu după ce a fost eliminată în runda a doua după o înfrângere cu 6-3, 6-3, în fața Carolinei Garcia.

Garcia avea să fie mereu o adversară dură, iar Răducanu nu a putut să facă față jocului ei agresiv. În primul set, Caroline Garcia a început perfect și a condus cu 2-0, însă game-ul trei a fost câștigat de Emma Răducanu contra serviciului. Britanica nu a reușit, însă, să confirme break-ul, Caroline Garcia a jucat excelent pe propriul serviciu și a luat setul.

Caroline Garcia nu a iertat-o

Setul doi a început mai echilibrat, cu câte două game-uri câștigate de fiecare sportivă pe propriul serviciu. Au urmat trei break-uri consecutive, două pentru Caroline Garcia, care a reușit să-și păstreze avantajul până la sfârșit.

Chiar dacă a suferit o eliminare timpurie la Wimbledon, după ce anul trecut debuta în acest turneu cu o calificare în faza optimilor, Emma Răducanu va intră în top 10 WTA în premieră, după încheierea întrecerii de pe iarbă londoneză. Jucătoarea a fost aplaudată la scenă deschisă, la părăsirea Terenului Central de la Wimbledon, majoritatea spectatorilor alegând să o încurajeze în acest moment delicat.

Franțuzoaica are  7 victorii consecutive

Caroline Garcia confirmă că este în cea mai bună formă din ultima perioadă. Franțuzoaica a ajuns la 7 victorii consecutive în circuit, înainte de Wimbledon ea cucerind titlul la Bad Homburg. Fostă număr 4 WTA (în 2018), Garcia este acum la un meci distanță de atingerea celei mai bune performanțe din carieră la Wimbledon, optimi de finală (2016).

În runda următoare, Caroline Garcia va juca împotriva chinezoaicei Shuai Zhang (41 WTA), care a trecut ceva mai devreme de Marta Kostyuk, scor 7-6 (6), 6-2.

 

citește și...