“Este o glumă”. Emma Răducanu acuză presiunea publicului asupra ei după ce a fost eliminată de la Wimbledon

30.06.2022, 16:37
Este o glumă. Emma Răducanu acuză presiunea publicului asupra ei după ce a fost eliminată de la Wimbledon
Emma Răducanu, la TransylvaniaOpen. Foto" Facebook

Emma Răducanu a fost eliminată de la Wimbledon, dar a declarat că presiunea publicului asupra ei de a câștiga de fiecare dată turnee de Slam este o “glumă”. “Nu știu dacă este o problemă. Nu există nicio presiune. E o glumă”.

Britanica, în vârstă de 19 ani, a fost învinsă cu 6-3 6-3 de franțuzoaica Caroline Garcia, în doar al doilea meci pe terenul central.

Următoarea ei apariție la un turneu major va fi apărarea titlului la US Open de la New York, la sfârșitul lunii august, potrivit The Sun.

“Este o glumă”

Întrebată cum ar putea să o pregătească “presiunea” din ultima lună pentru revenirea la New York, Răducanu a răspuns:

“Nu știu dacă este o problemă. Nu există nicio presiune. Adică, de ce ar exista presiune? Am încă 19 ani. Ca și cum, e o glumă. Am câștigat literalmente un Slam”.

“Caroline a făcut un meci grozav. Este o jucătoare grozavă”

“Evident, este greu să pierzi orice meci, dar cred că Caroline a făcut un meci grozav. Este o jucătoare grozavă. M-am luptat să găsesc o cale de a trece de ea astăzi.”

Răducanu va avea în continuare în vizor apărarea titlului de la US Open de la New York.

Să crezi că nu poate câștiga Wimbledon este ridicol”

“Întorcându-mă la New York, va fi mișto, pentru că am o mulțime de experiențe jucând pe terenuri mari, jucând cu oameni pe stadion, jucând cu lumina reflectoarelor asupra ta. Nu mă deranjează asta. Adică, pentru mine, totul înseamnă învățare. Îmbrățișez fiecare moment care îmi este aruncat în față”.

Răducanu s-a confruntat deja cu o avalanșă de critici încă de la începutul carierei sale de succes, dar destul de scurtă.

Legenda tenisului, John McEnroe, a avut câteva lucruri de spus despre ea, afirmând, în special, că poate victoria de la Wimbledon de anul trecut a fost “un pic prea mult” pentru Răducanu, după ce aceasta s-a retras din meciul din optimi din cauza unor probleme respiratorii.

Vorbind despre turneul din acest an, McEnroe și-a schimbat puțin tonul.

“Este o persoană extrem de talentată și are o șansă excelentă de a face un parcurs bun”, a spus McEnroe într-un interviu acordat lui Kate Battersby.

“Dacă este în formă din punct de vedere fizic, aș fi foarte surprins dacă ar pierde mai devreme, dar să crezi că nu poate câștiga Wimbledon este ridicol”.

Răducanu, care va juca la Washington în august, a promis că va reveni la Wimbledon anul viitor mult mai puternic.v

 

citește și...