VIDEO / Imagini dramatice cu un bloc de locuințe din Kiev lovit de bombardamente

26.02.2022, 11:07
VIDEO / Imagini dramatice cu un bloc de locuințe din Kiev lovit de bombardamente
VIDEO / Imagini dramatice cu un bloc de locuințe de 15 etaje din Kev, lovit de bombardamente

Ucraina continuă să se confrunte cu atacul armatei rusești. Forţele ruse au lansat sâmbătă atacuri coordonate cu rachete şi artilerie asupra mai multor oraşe ucrainene, inclusiv capitala Kiev. Un bloc de locuințe cu peste 15 etaje din Kiev a fost lovit de bombardamente sâmbătă dimineață, imagini cu imobilul distrus fiind publicate pe rețelele de socalizare.

Soldații ruși înaintează pe teritoriul ucrainean, iar oficialii americani se tem că Kievul nu va mai rezista presiunii și va fi cucerit de către Rusia în zilele următoare. Peste 100.000 de ucraineni au părăsit țara natală. Forţele ruse au lansat sâmbătă atacuri coordonate cu rachete şi artilerie asupra mai multor oraşe ucrainene, inclusiv capitala Kiev.

Un bloc de locuințe cu peste 15 etaje din Kiev a fost lovit de bombardamente sâmbătă dimineață. Imagini cu clădirea distrusă au fost publicate pe rețelele de socializare.

Imagini dramatice cu un bloc de locuințe din Kiev lovit de bombardamente. O parte din fațada clădirii s-a prăbușit

Conform Nexta TV, citată de Hotnews, este vorba despre un bloc din cartierul kievean Zhuliany. O parte din fațada blocului s-a părbușit. Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a postat și el pe contul său de Twitter imaginile cu blocul distrus. Ministerul Apărării din Ucraina a publicat, de asemenea, imagini cu echipa de intervenție care cară pe brațe o persoană din blocul bombardat.

“Înregistrăm o altă crimă de război împotriva populației civile din Ucraina. Salvatorii evacuează locuitorii unei clădiri înalte de pe bulevardul Lobonovsky 6A, unde un obuz a lovit o clădire rezidențială de la etajele 17 și 18 pe 26 februarie“, a transmis Ministerul ucrainean al Apărării.

 

Mesajul președintelui ucraineanVolodimir Zelenski. ”Armata noastră nu depune armele”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a postat un nou mesaj pe rețelele de de socializare în care să asigurări că ucrainenii nu vor depune armele.

“Există o mulțime de informații false conform cărora eu spun armatei noastre să depună armele. Eu sunt aici și armata noastră nu depune armele. Vom lupta pentru pământul nostru”, a transmis Zelenski într-un mesaj video, potrivit sursei citate anterior.

Guvernul SUA a anunțat că este pregătit să-l ajute pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski să părăsească Kievul pentru a evita să fie capturat sau ucis de forțele ruse, însă acesta a refuzat.

citește și...