Dragoș Bucur, despre lupta cu diabetul. ”Se spune că dacă te lupți cu el, pierzi, nu ai nicio șansă”

24.11.2022, 14:10
Dragoș Bucur, despre lupta cu diabetul. ”Se spune că dacă te lupți cu el, pierzi, nu ai nicio șansă”
Dragoș Bucur, despre lupta cu diabetul

Actorul Dragoș Bucur, în vârstă de 45 de ani, a vorbit deschis despre lupta sa cu diabetul, boală de care suferă de mulți ani. ”E o vorbă în diabet, se spune că dacă te lupți cu el, pierzi, nu ai nicio șansă. Singura variantă e să te împrietenești cu diabetul”, a mărturisit prrezentatorul emisiunii ”Visuri la cheie”, de la Pro TV.

Dragoș Bucur este un cunoscut actor, dar și prezentator al emisiunii ”Visuri la cheie”, difuzată de postul de televiziune Pro TV. În plan personal, Dragoș Bucur este căsătorit cu Dana Nălbaru, fostă componentă a trupei Hi-Q, de 16 ani. Cei doi au împreună doi copii biologici, Sofia și Kadri, și unul adoptat, Roxana. La un moment dat, Dragoș Bucur și familia lui au locuit pentru o perioadă destul de lungă în Irlanda.

De ani de zile, Dragoș Bucur se luptă cu diabetul. Despre problema sa de sănătate a dat acesta detalii pentru revista Unica. ”Eu am făcut diabet acum 20 de ani. Lucrurile stăteau complet diferit acum 20 de ani. De la modul în care îți testai insulina, la tipul de insulină pe care îl făceam atunci. A fost o perioadă în care accesul la informații nu prea exista și tot ce aflai era de la medici. Da, oricine se poate adapta. E o provocare, treci prin mai multe etape psihologice”, a spus acesta.

Dragoș Bucur, despre lupta cu diabetul. ”Sunt dependent nu doar de insulină, ci și de tehnologie de vreo 5-10 ani”

”Am avut perioade în care eu am zis „nu mă interesează, eu nu am diabet”, am aruncat penurile, am aruncat aparatul de testat. Mi s-a făcut rău după 4-5 zile și am revenit la viața cu care deja m-am obișnuit. E o vorbă în diabet, se spune că dacă te lupți cu el, pierzi, nu ai nicio șansă. Singura variantă e să te împrietenești cu diabetul. Eu l-am acceptat, sunt perioade în care lucrurile merg prost, orice ai face și cu tehnologie și cu cumpătare și cu sport. Și atunci stai și aștepți să treacă Cumpătarea e foarte importantă”, a mai declarat Dragoș Bucur pentru sursa mai sus-menționată.

„Calitatea vieții unui diabetic depinde nu doar de cât de mare sau cât de mică are glicemia, ci și de faptul cum reușește de fapt să își mențină sub control această glicemie. Eu nu sunt un mare adept al tehnologiei, sunt mai old-school, mai puțin când vine vorba de diabet. Tehnologia exagerată poate face rău. În cazul meu, sunt dependent nu doar de insulină, ci și de tehnologie de vreo 5-10 ani”, a încheiat actorul.

 

citește și...