De ce nu a lucrat chef Florin Dumitrescu la hotel. ”Îmi dădeau salariu pe lună 25% față de cât făceam într-un restaurant”

05.10.2022, 14:55
De ce nu a lucrat chef Florin Dumitrescu la hotel. ”Îmi dădeau salariu pe lună 25% față de cât făceam într-un restaurant”
De ce nu a lucrat chef Florin Dumitrescu la hotel

Chef Florin Dumitrescu, în vârstă de 35 de ani, a dezvăluit care a fost motivul pentru care nu a lucrat niciodată într-un hotel, ci doar la restaurante. ”Îmi dădeau salariu pe lună 25% față de cât făceam într-un restaurant, eu fiind bucătar de linie”, a explicat juratul de la emisiunea ”Chefii la cuțite” la podcastul realizat de Horia Brenciu.

Chef Florin Dumitrescu este cunoscut telespectatorilor din postura de jurat la show-urile culinare ”Chefi la cuțite” și ”Chefi fără limite”. În plan personal, chef Florin Dumitrescu este căsătorit cu Cristina Sima, împreună cu care are două fetițe, Ava și Mia. Mihai Georgescu, Miță de la Bere Gratis așa cum mai este el cunoscut, este nașul lui chef Florin Dumitrescu. În data de 7 iunie 2022, chef Florin Dumitrescu a aniversat opt ani de la nunta cu Cristina.

Invitat la podcastul ”Lucruti simple”, realizat de Horia Brenciu, chef Florin Dumitrescu a explicat care a fost motivul pentru care nu a lucrat în hoteluri, ci doar în restaurante. Dacă ar fi ales să lucreze într-un hotel ar fi primit un salariu mai mic decât dacă ar fi lucrat în restaurant.

De ce nu a lucrat chef Florin Dumitrescu la hotel. ”Aveau salariile foarte mici și am zis ”bă, nu pot””

„Mie nu mi-a plăcut hotelul. Mie mi-a plăcut foarte mult restaurantul. Știi de ce nu mi-a plăcut mie la hotel? În 2006, am avut CV-urile depuse la Howard Johnson și la Hilton și îmi dădeau salariu pe lună 25% față de cât făceam într-un restaurant, eu fiind bucătar de linie. Aveau salariile foarte mici și am zis ”bă, nu pot””, a declarat chef Florin Dumitrescu, potrivit tvmania.ro.

Chef Florin Dumitescu a dezvăluit și care a fost cel mai important sfat pe care l-a primit la începutul carierei sale de bucătar: „La 14 ani, am primit cel mai bun și cel mai important sfat de la primul meu chef bucătar, care mi-a zis așa: „ești tânăr, ești mic. Nu pierde vremea prin cârciumi. Înveți meniul, ai plecat, că ești burete și absorbi.” Eu am peste 30 de cârciumi în București și toate până în 2008. Acest sfat a fost pentru mine foarte important. Da, am învățat meniul, am plecat. În felul acesta, învățai foarte mult. Reușeai să înveți să faci același fel de mâncare… În perioada respectivă, oricum restaurantele aveau cam același meniu, dar învățai stiluri diferite de gătit, ceea ce pe mine m-a ajutat mult”.

 

citește și...