Cum a făcut bani Viorel Cataramă după Revoluția din 1989. ”M-am învățat singur, am fost foarte atent”

04.11.2020, 09:42
Cum a făcut bani Viorel Cataramă după Revoluția din 1989. ”M-am învățat singur, am fost foarte atent”
Cum a făcut bani Viorel Cataramă după Revoluția din 1989. ”M-am învățat singur, am fost foarte atent”

Omul de afaceri Viorel Cataramă a fost invitat la emisiunea pe care Denise Rifai o moderează la postul de televiziune Kanal D.

Viorel Cataramă a fost invitatul emisiunii „40 de intrebări cu Denise Rifai”. Primul miliardar al României postdecembriste a vorbit despre cum se făceau bani după Revoluţie profitând de legislaţia permisivă.

“Nu era euro în 1990, erau mărci germane, erau guldeni olandezi, erau dolari americani. Dar, hai să echivalăm! Să nu uităm că eu sunt din Bacău, dintr-o familie modestă, și singura mea reușită în viață a fost să învăț și să muncesc, de dimineață până seara. Ca urmare a acestui lucru, fără niciun fel de conexiune cu regimul comunist, partidul comunist sau securitatea comunistă, am reușit să ajung directorul pentru Europa de Est, al unei firme belgiene, în 1988. Am luat cunoștință de economia de piață liberă și de cum să fac afacerile”, a declarat Viorel Cataramă, potrivit kanald.ro.

Viorel Cataramă: ”Toți românii care aveau bani au aruncat cu banii pentru a cumpăra aceste produse”

Viorel Cataramă a vorbit despre perioada de după Revoluția din 1989, când erau foarte multe lipsuri și când cei care reușiseră să adune bani i-au dat pentru a-și cumpăra diverse bunuri.

De asemenea, Viorel Cataramă a afirmat că a învâțat singur să facă afaceri, fiind foarte atent la tot ce se întâmpla în mediul economic.

”Prin urmare, în 1990 eram pregătit din acest punct de vedere, iar piața românească era complet lipsită de bunul de folosință îndelungată.Ce ați spus dumneavoastră despre profitul cu șase mii la sută, nu ați dat citatul corect, pentru că vindeai mobilă, încasai valută, cu valuta încasată cumpărai diverse obiecte și abia pe alea le vindeai cu profit de șase mii la sută. Nu găseai televizoare, nu găseai benzină aparate video, nu găseai aproape nimic în magazine. Atunci când s-a deschis piața, toți românii care aveau bani, și românii neavând pe ce să cheltuie banii, îi țineau la saltea sau la CEC, au aruncat cu banii pentru a cumpăra aceste produse. Care astăzi costă, evident și în România, mult mai puțin decât costau acum 30 de ani. Dar acum 30 de ani, să ai un televizor color, era o mare performanță pentru foarte mulți români. M-am învățat singur, am fost foarte atent. Am văzut piața, am văzut cum se fac afacerile, am văzut că în timpul comunismului nimeni nu se gândea la profit și mi-am dat seama că pentru a face afaceri trebuie să faci profit. Fară profit nu poți face afaceri”, a adăugat acesta.

citește și...