Cristiano Ronaldo ar urma să discute marți despre viitorul său la Manchester United

23.08.2022, 17:18

Atacantul superstar Cristiano Ronaldo ar urma să discute marți cu oficialii clubului, la terenul de antrenament, despre viitorul său la Manchester United. Anul trecut, Ronaldo a semnat un contract cu Manchester United valabil până în iunie 2023, marcând astfel începutul celei de-a doua perioade a sa la club.

Potrivit ESPN, Ronaldo a cerut în mod oficial ca Manchester United să-l lase să plece de la club în această vară pentru a putea concura în Liga Campionilor UEFA în sezonul următor. United a ratat participarea în Liga Campionilor după ce a terminat pe locul șase în Premier League din Anglia.

Ronaldo a primit permisiunea clubului de a lipsi de la turneul său din Thailanda și Australia din motive personale, ceea ce înseamnă că nu a lucrat încă cu noul manager Erik ten Hag, care l-a înlocuit pe managerul interimar Ralf Rangnick în luna mai.

Contractul la Manchester United, valabil până în iunie 2023

Anul trecut, Ronaldo a semnat un contract cu Manchester United valabil până în iunie 2023, marcând astfel începutul celei de-a doua perioade a sa la club.

El a mai jucat pentru Man Utd în perioada 2003-2009, marcând 118 goluri în toate competițiile, înainte de a se transfera la Real Madrid.

Ronaaldo a marcat 450 de goluri în 438 de meciuri

La Real Madrid, Ronaldo s-a impus ca un mare jucător al tuturor timpurilor, marcând 450 de goluri în 438 de meciuri în toate competițiile. A continuat cu 101 goluri în 134 de meciuri în trei sezoane la Juventus.

Se pare că Ronaldo, în vârstă de 37 de ani, are opțiuni limitate de transfer, chiar dacă Manchester United este deschisă să îl găzduiască dacă un club ar fi dispus să preia ultimul an de contract.

Conform ESPN, Manchester United vrea să-l transfere în afara EPL, dar Paris Saint-Germain și Bayern Munchen au exclus posibilitatea de a-l achiziționa. Chiar și rivala din EPL, Chelsea, este împotriva ideii de a-l urmări.

Contract de 500.000 de lire sterline pe săptămână

În timp ce Ronaldo poate contribui în continuare la un nivel ridicat, după cum o demonstrează cele 18 goluri marcate în 30 de meciuri din EPL în sezonul trecut, contractul său de 500.000 de lire sterline pe săptămână va fi principalul punct de blocaj pentru majoritatea cluburilor.

Ronaldo este de cinci ori câștigător al UEFA Champions League, dar starul portughez nu a mai ridicat trofeul din 2018.

În cazul în care Manchester United nu reușește să găsească un cumpărător dispus, Ronaldo ar putea fi nevoit să se lipsească de Liga Campionilor în acest sezon, să își încheie contractul cu Man Utd și să încerce să îi readucă pe teren în Liga Campionilor pentru sezonul următor.

citește și...