“Manchester United nu-l poate lăsa pe Cristiano Ronaldo să plece”. Ce declară fostul coechipier al portughezului

09.08.2022, 16:38

Rio Ferdinand a declarat că Manchester United nici măcar nu ar lua în calcul ideea de a-l lăsa pe Cristiano Ronaldo să plece în prezent. Fostul coechipier al portughezului crede că United trebuie să-l păstreze pe atacantul dorit datorită numărului de goluri pe care acesta le-a marcat pentru ei în sezonul trecut, iar clubul nu deține pe nimeni altcineva care să egaleze aceste cifre.

Vorbind la podcastul său Vibe with Five după înfrângerea suferită duminică de United pe teren propriu în fața lui Brighton, în primul meci competitiv al lui Erik ten Hag la conducerea clubului, Ferdinand a sărit în apărarea lui Ronaldo înainte de a susține că clubul nu l-ar lăsa să plece în prezent.

Întrebat dacă l-ar fi titularizat sau nu pe Ronaldo împotriva lui Brighton, Ferdinand a spus: “Pentru un jucător, cel mai rău lucru pe care îl poți face este să stai pe bancă și să intri în joc într-un meci. Nu purtați această conversație’, a adăugat el.

“Manchester United nu-l poate lăsa să plece”

După ce co-prezentatorii Stephen Howson și Joel Beya au încercat să argumenteze în favoarea permiterii lui Ronaldo să plece și ca United să meargă mai departe, Ferdinand și-a dublat argumentul.

“Man United nu-l poate lăsa să plece. De unde găsesc ei un fotbalist cu 24 de goluri? [Darwin] Nunez a plecat la Liverpool, [Erling] Haaland a plecat la [Manchester] City”, a argumentat el.

“Nici măcar nu se pune problema”

Conversația s-a îndreptat apoi spre întrebarea dacă este sau nu benefic pentru Ten Hag să îl titularizeze pe Ronaldo, lucru asupra căruia Ferdinand a fost la fel de neechivoc.

“Nici măcar nu se pune problema”, a spus el. “Un Ronaldo apt în proporție de 50%, pariezi pe el înainte de oricine [altcineva] din acea echipă”.

După ce Beya a sugerat că ar fi fost mai bine ca Ronaldo să nu înceapă meciul cu Brighton, Ferdinand a devenit din ce în ce mai agitat în fața argumentelor colegilor săi de platou.

“Nu există nicio șansă [să fi fost în beneficiul lui Ronaldo]. A ieșit mai rău pentru Man United, dacă el începe, ai mai multe șanse să ai o performanță mai bună din partea lui Cristiano Ronaldo [pe termen lung]”.

 

“Condiția fizică în meciuri este diferită de condiția fizică pe cont propriu…cu toții înțelegem asta. Dar, ascultați, el este unul dintre cei mai mari jucători din toate timpurile. Pune-l pe teren la primele uși când ești în joc”, a explicat el.

 

citește și...