Constantin Enceanu nu-și revine după moartea lui Petrică Mâțu Stoian. ”Am impresia că sunt în visul ăla urât și aștept să mă trezesc”

25.11.2021, 11:41
Constantin Enceanu nu-și revine după moartea lui Petrică Mâțu Stoian. ”Am impresia că sunt în visul ăla urât și aștept să mă trezesc”
Constantin Enceanu nu-și revine după moartea lui Petrică Mâțu Stoian. ”Am impresia că sunt în visul ăla urât și aștept să mă trezesc”

Interpretul de muzică populară Constantin Enceanu, în vârstă de 57 de ani, este încă marcat de moartea colegului săi de breaslă și bunului său prieten Petrică Mâțu Stoian. Acesta a făcut mărturisiri dureroase în cadrul unui interviu. ”Am impresia că sunt în visul ăla urât și aștept să mă trezesc”, a spus Constantin Enceanu.

Constantin Enceanu și Petrică Mâțu Stoian au fost nu doar colegi de breaslă, ci și foarte buni prieteni. Dispariția lui petrică Mâțu Stoian l-a afectat profund pe Constantin Enceanu. Artistul nu își poate reveni după moartea celui care a fost interpretul de muzică populară Petrică Mâțu Stoian.

”Credeți-mă că nu îmi vine nici la ora actuală să cred că nu o să mă mai întâlnesc niciodată cu Petre! Nu cred! Încă o dată, am impresia că sunt în visul ăla urât și aștept să mă trezesc! Oameni buni, noi aproape zilnic vorbeam!”, a declarat Constantin Enceanu pentru click.ro.

Constantin Enceanu nu-și revine după moartea lui Petrică Mâțu Stoian. ”Au trecut două săptămâni, și tot 3-4 ore dorm și mă trezesc și mă iau gândurile”

”Credeți-mă, că am impresia că totul este încă un vis. Nu se poate! Petre trebuie să vină, să aștept să vorbesc cu el, să vedem ce mai facem! Săptămâna viitoare aveam un eveniment împreună, peste vreo lună de zile aproape, în preajma sărbătorilor, nu știu. M-au sunat oamenii ăia, nu știu ce o să facem!”, a mai spus Constantin Enceanu.

Întrebat dacă l-a visart pe Petrică Mâțu Stoian de când acesta a încetat din viață, cântărețul de muzică populară a răspuns: ”Nu, nu l-am visat până acum! Nu cred că îl voi visa, nu cred, zic eu! Că nici pe mama mea, la care am ținut foarte mult, nici pe tatăl meu nu am reușit să-i visez. Pe mama după vreo 13 ani am visat-o prima dată! Dar la Petre nu cred că nu mai este printre noi, încă nu cred! N-aș fi crezut că, iată, au trecut două săptămâni, și tot 3-4 ore dorm și mă trezesc și mă iau gândurile.

Nu se poate! Nu îmi vine să cred cum a putut să fie tras… mai zici că și ața, te trage ața, altfel nu îmi explic! Dar era atât de pornit să se ducă și nu înțeleg ce l-a determinat să fie atât de pornit, în conjunctura în care noi joi seara vorbisem și-i zisesem: “Da chiar, ce ți-a venit, mânca-ți-aș sufletul?”. “Mă duc, mă duc”. Și ultima dată când m-am despărțit de el, mi-a spus: “Hai, pa, am ajuns la Craiova, că vreau să mănânc, să mă culc, că mâine plec de dimineață”. Și i-am zis “Dar chiar pleci?”. A răspuns: “Da”. Ce să mai!”.

Petrică Mâțu Stoian a murit la 61 de ani

Cântărețul de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a murit în data de 6 noiembrie 2021, la vârsta de 61 de ani. Artistul, care se afla în recuperare post-COVID, a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.  Acesta a fost adus la SJU Reşiţa de la o clinică din Caraş-Severin unde făcea terapie hiperbară post-COVID. Sora lui Petrică Mâțu Stoian a cerut medicilor ca luni, 8 noiembrie, să fie făcută autopsia pentru a ști cu exactitate ce anume s-a întâmplat. Reprezentanții clinicii au făcut și ei declarații. Procurorii cercetează modul în care artistul a decedat la Spitalul Judetean Reşiţa, după ce fusese internat la Clinica Nera pentru tratament post-Covid.

Trupul neînsufleţit al regretatului interpret de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a fost depus la sediul Ansamblului Maria Tănase, Craiova, acolo unde a fost angajat timp de 14 ani. Ulterior, sicriul a fost dus la Teatrul Naţional din Craiova. Petrică Mâţu Stoian a fost condus pe ultimul drum miercuri, 10 noiembrie. Acesta a fost înmormântat la cimitirul Ungureni, din Craiova.

citește și...