”Bombardați-mi vila cea nouă! Nu îmi pare rău pentru ea!”. Ce orori făceau soldații ruși din casa unui oligarh ucrainean, care a cerut ministrului Apărării de la Kiev să o distrugă din temelii!

21.04.2022, 14:36

Un milionar ucrainean a contactat armata Kievului pentru a-și bombarda propria casă, după ce a descoperit că  spionii ruși o foloseau ca bază militară pentru a trimit rachete. ”Bombardați-mi vila cea nouă! Nu îmi pare rău pentru ea!”, a transmis milionarul.

Omul de afaceri Andrey Stavnitser a predat coordonatele casei de la periferia Capitalei odată ce și-a dat seama că rușii au intrat cu vehicule militare, inclusiv cu un lansator de rachete pe proprietatea lui de lângă Irpin, sacrificându-și casa proprie pe care tocmai o terminase de construit pentru a distruge 12 vehicule rusești.

„A fost o decizie evidentă pentru mine, nu poți face mare lucru în zilele noastre pentru a ajuta militarii și asta a fost una dintre oportunitățile pe care le-am avut”, a spus el pentru Good Morning Britain.

“Au început să tragă în Kiev din casa mea”

Stavnitser a spus că a putut să urmărească soldații ruși printr-o mică cameră de securitate lăsată în interiorul casei. El a spus că rușii au distrus toate camerele de supraveghere din conacul lui, cu excepția uneia unde a văzut imaginile.

“Pe proprietatea mea erau 12 vehicule militare, inclusiv lansatoare de rachete, grenade. Practic, au început să tragă în Kiev din casa mea”, a spus Stavnitser.

”Bombardați-mi vila cea nouă! Nu îmi pare rău pentru ea!”

Milionarul a declarat că a sunat la forțele armate ale Ucrainei și le-a cerut să-i distrugă casa, după ce a părăsit țara și s-a refugiat în Polonia.

Stavnitser a declarat luni că trupele ruse au ținut ostatici personalul de securitate interogându-i și dezbrăcându-i. În cele din urmă, angajații au fost trimiși în pădure fără telefoane sau conexiune cu lumea exterioară.

Forțele ruse i-au lăsat pe ostatici în pădure

Mai târziu, milionarul a aflat că rușii căutau „mesaje naziste” pe telefoanele lor, pe care le-au distrus după ce nu au găsit dovezi ale nazismului în Ucraina.

După câteva zile de capturare, forțele ruse i-au eliberat pe ostatici, trimițându-i în pădure, unde au umblat zile întregi prin sălbăticie fără a fi găsiți. Deoarece telefoanele lor au fost distruse, ei nu au putut contacta pe nimeni.

În cele din urmă, au ajuns la adăpost și în scurt timp au luat legătura cu angajatorul lor – bărbatul a cărui casă tocmai fusese invadată.

“Timp de două zile au fost nevoiți să meargă pe jos, fără telefon sau conexiune. După două zile, au ajuns la noi dintr-un loc sigur și ne-au povestit ce s-a întâmplat”, a spus el pentru programul de știri.

Luni, Rusia și-a început cucerirea în regiunea Donbas de est a Ucrainei, după ce s-a confruntat cu o opoziție acerbă ucraineană în prima fază a războiului.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că „o parte foarte mare a întregii armate ruse este acum concentrată pe această ofensivă” și a cerut națiunilor occidentale să ofere asistență militară suplimentară pentru a preveni atacurile.

 

citește și...