Afaceristul rus cu o avere de peste 400 de milioane de euro, mort în condiții suspecte împreună cu soția și fiica în casa lor de vacanță din Spania! Era unul dintre oligarhii lui Vladimir Putin

22.04.2022, 17:01

Trupurile oligarhului rus Serghei Protosenia, ale soției și ale fiicei sale au fost găsite într-o vilă din Lloret de Mar, Catalonia. Potrivit ipotezei preliminare, bărbatul a ucis mai întâi femeile și apoi s-a sinucis.

Cadavrul lui Sergey Protosenia, fostul manager al Novatek, și cadavrele soției și fiicei sale au fost găsite într-o casă din orașul stațiune Lloret de Mar din Spania.

Poliția catalană a fost alertată marți de fiul cuplului, care nu a reușit să-i contacteze, se arată într-un comunicat citat de presa spaniolă. Familia locuia  în Franța, iar fiul a rămas singur în Bordeaux.

Milionarul și-a ucis membrii familiei și apoi s-a sinucis

Potrivit postului Telecinco TV, Spania a deschis o anchetă cu privire la moartea a trei persoane — Protosenia, soția și fiica sa. Poliția din Catalonia este înclinată să creadă că bărbatul și-a ucis membrii familiei și apoi s-a sinucis.

Potrivit Telecinco și El Punt Avui, cadavrele soției și fiicei lui Serghei Protosenia prezentau răni de înjunghiere. Ele au fost găsite în pat, în timp ce trupul bărbatului a fost găsit în grădină. Lângă milionar au fost găsite un topor și un cuțit.

Ipoteza unei crime înscenate nu este exclusă

Cu toate acestea, cotidianul catalan El Punt Avui nu exclude participarea unor terți – evidențiază lipsa unei scrisori de adio și a șosetelor pline de sânge în dormitor pe care ucigașul le-ar fi putut folosi pentru a evita să lase urme pe armele crimei.

Bărbatul a avut o funcție înaltă în Novatek, o companie importantă care se dedică distribuției de gaze, fiind de mai bine de șapte ani vicepreședinte al Consiliului de Administrație. Averea fostului manager Novatek a fost estimată la 400 de milioane de euro.

Protosenia a trăit permanent în Franța. Familia a ajuns în Spania pentru sărbătorile de Paște.

Un alt oligarh rus s-a sinucis, după ce și-a omorât familia

Pe 18 aprilie, fostul vicepreședinte al Gazprombank Vladislav Avaev, soția și fiica sa au fost găsite moarte la Moscova. Poliția crede că omul de afaceri și-a împușcat soția și fiica, iar apoi s-a sinucis.

PJSC Novatek este o companie angajată în producția de gaze naturale. Este pe locul doi ca marime companie din Rusia în ceea ce privește volumele de producție.

citește și...