Chef Foa, despre începuturile sale în bucătărie. ”Eu găteam la locul de muncă, asta dacă nu spălam chedere de frigidere sau nu dădeam cu buretele de sârmă pe tigăi, ca să le curăț”

27.03.2022, 14:39
Chef Foa, despre începuturile sale în bucătărie. ”Eu găteam la locul de muncă, asta dacă nu spălam chedere de frigidere sau nu dădeam cu buretele de sârmă pe tigăi, ca să le curăț”
Chef Foa, despre începuturile sale. ”Eu găteam la locul de muncă, asta dacă nu spălam chedere de frigidere sau nu dădeam cu buretele de sârmă pe tigăi, ca să le curăț”

Chef Foa este unul dintre cei trei jurați de la show-ul culinar ”MastreChef”, difuzat de postul de televiziune Pro TV începând cu data de 12 ianuarie a acestui an. Acesta a vorbit despre pasiunea sa pentru bucătărie și despre începuturile sale în această meserie. ”Eu găteam la locul de muncă, asta dacă nu spălam chedere de frigidere sau nu dădeam cu buretele de sârmă pe tigăi, ca să le curăț”, a spus chef Foa.

Chef Foa, Florin Scripcă pe numele său din buletin, este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România el având numeroase colaborări cu un lanț de hypermarketuri. El și-a dezvoltat multe afaceri care au legătură cu alimentația publică. A devenit cunoscut grație proiectului ”Flavours”. În prezent, chef Foa este unul dintre urații de la ”Masterchef”. Noul sezon al  show-ului culinar ”MasterChef” de la Pro TV a început în data de 12 ianuarie 2022. Chef Joseph Hadad, Chef Foa și Chef Radu Dumitrescu formează echipa de specialiști care  jurizează preparatele celor înscriși la emisiunea culinară. În plan personal, chef Foa formează o familie alături de Ioana, împreună cu care are doi copii.

Chef Foa a vorbit despre pasiunea sa în bucătărie și despre începuturile sale în această meserie într-un interviu pentru revista Viva.

Chef Foa, despre începuturile sale în bucătărie.”Până am ajuns să gătesc, a trecut ceva vreme și am trecut prin diverse etape”

”Da, mama e gospodina supremă, așa îmi place să o etichetez, dar și tatăl meu gătește. El are o răbdare, o meticulozitate incredibilă în a tăia legumele. Și frații mei gătesc, toți suntem bucătari. Nu ne-am propus lucrul acesta, așa s-a întâmplat. Am început să gătim de mici, de nevoie, când rămâneam singuri acasă. Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri au fost primul preparat, dacă îmi amintesc bine, sau clătitele, crêpes suzette, cele subțiri. Găteam și prin vecini, prietenii mei cu care am lucrat ani de zile în bucătărie și cu care gătesc și acum”, a povestit chef Foa.

”Și tata gătește, dar el este răsfățat de mama cel mai mult. Eu am început să muncesc de la 18 ani și până atunci n-am gătit acasă pentru familie, pentru ai mei, căci găteau ei. Eu găteam la locul de muncă, asta dacă nu spălam chedere de frigidere sau nu dădeam cu buretele de sârmă pe tigăi, ca să le curăț. Până am ajuns să gătesc, a trecut ceva vreme și am trecut prin diverse etape. Știi cum se zice, cizmarul n-are cizme, bucătarul e mort de foame, căci nu are mâncare în frigider. Pe atunci, eram toată ziua la muncă și nu găteam acasă. Acum, de când cu copiii, gătesc zilnic, îi răsfăț cu preparate”, a adăugat acesta.

 

citește și...