Chef Florin Dumitrescu: ”Mi se pare aberant să citesc zilnic despre numărul mare de cazuri și de spitalele pline și în același timp de locurile aglomerate de vacanță”

23.07.2020, 09:27
Chef Florin Dumitrescu: ”Mi se pare aberant să citesc zilnic despre numărul mare de cazuri și de spitalele pline și în același timp de locurile aglomerate de vacanță”
Chef Florin Dumitrescu: ”Mi se pare aberant să citesc zilnic despre numărul mare de cazuri și de spitalele pline și în același timp de locurile aglomerate de vacanță”

Chef Florin Dumitrescu a transmis un mesaj în care îi însdeamnă pe prietenii săi virtuali să respecte măsurile de protecție în această perioadă în care  România și întreaga lume este afectată de pandemia de coronavirus.

Chef Forin Dumitrescu se arată uimit de creșterea numărului de cazuri de coronavirus în România, pe de o parte, și de faptul că, în plină pandemie, lumea se înghesuie la mare, uitând de distanțarea socială și de măsurile de protecție.

”Aud bine, văd relativ bine, respir bine. Pe sub masca asta mai am o mască în 3 straturi. Chiar pot să respir și mai am și plămânii munciți de mulți ani de nicotină! Nu te spamez zilnic cu anunțul ăsta, ,,poartă masca”, consider că nu este treaba mea să fac educație civică cu lumea din socialmedia, dar …. mi se pare aberant să citesc zilnic despre numărul mare de cazuri și de spitalele pline și în același timp de locurile aglomerate de vacanță!

Este normal ca lucrurile astea să existe, o să vă dați seama citind comentariile chiar și de la postarea asta (un pic de premoniție, dar poate descurajez mesajele de tip ,,conspirație”) care este legătura între simțul civic, responsabilitate, simțul conservării și numărul ridicat de bolnavi.

Urăsc politica, de aia mă țin departe de comentarii inutile și păreri. Dar, cum ziceam la început de postare, oricâte straturi de mască ai pe față, tot o să poți respira. Fă un efort pentru cei din jurul tău, mai mic sau mai mare, dar ține-te departe de viruși, în general. Fă-te bine, omule, ia-ți masca pe față dacă ieși pe stradă, chiar și în spații deschise, mai bine în siguranță decât să îți pară rău!

(Această postare nu este plătită, sugerată, recomandată. Nu este reclamă la măști, virus sau 5G. Nu conține mesaje cu scop manipulator sau conspirativ)#poartamasca”, este mesajul transmis de juratul de la emisiunea ”Chefi la cuțite”, de la Antena 1.

Record de îmbolnăviri într-o singură zi în România

Miercuri, 22 iulie 2020, a fost reportat cel mai mare număr de infectări cu coronavirus din țara noastră. Nuymărul cazurilor de îmbolnăvire a fost de 1.030 doar într-o singură zi.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate în România 1.030 de noi cazuri de COVID-19, potrivit datelor oficiale publicate de Grupul de Comunicare Strategică.

Bilanțul total a ajuns la 40.163 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 24.663 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.693 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare, notează Hotnews.

În unitățile sanitare, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.179. Dintre aceștia, la terapie intensivă sunt internați 293 de pacienți.

Până miercuri, la nivel național, au fost prelucrate 1.009.273 de teste pentru coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost raportate 24.877 de teste prelucrate.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 27 decese.

citește și...