Discuții aprinse între medicii Monica Pop și Virgil Musta. ”Asta este o incitare a pacienților care au Covid ca să nu mai vină la spital?”

20.07.2020, 09:25
Discuții aprinse între medicii Monica Pop și Virgil Musta. ”Asta este o incitare a pacienților care au Covid ca să nu mai vină la spital?”
Discuții aprinse între medicii Monica Pop și Virgil Musta. ”Asta este o incitare a pacienților care au Covid ca să nu mai vină la spital?”

Schimb dur de replici între medicul oftalmolog Monica Pop și medicul Virgil Musta, de Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara.

Virgil Musta a anunțat că nu mai sunt paturi pentru pacienții cu coronavirus la unitatea medicală la care el lucrează.

”La noi pandemia e în creștere, e un număr tot mai mare de cazuri. În spitalul nostru, “Victor Babeș”, nu mai avem locuri. Dacă inițial, spitalul a făcut față fără probleme cazurilor noi de infecție, acum suntem copleșiți de numărul de cazuri. Dintre acestea, jumătate sunt forme medii spre severe. Vă pot spune doar că avem un număr de cazuri mare și avem forme grave, critice, la terapie intensivă e plină de cazuri cu evoluție severă”, a afirmat Virgil Musta.

Prezentă în platou la o emisiune de la Antena 3, Monica Pop a reacționat vehement.

„Ați spus cu o voce foarte stinsă că nu mai sunt locuri. Asta este o incitare a pacienților care au Covid ca să nu mai vină la spital? Dacă nu sunt locuri, unde să vină?”, a replicat binecunoscutul medic oftalmolog.

„Acum un minut ați spus că nu mai sunt locuri. Asiptomaticii sau ușor simptomaticii nu sunt de terapie intensivă. Când spuneți că nu mai sunt locuri, înseamnă că pacienții nu mai vin pentru că nu mai au locuri. Eu așa înțeleg. Mi se pare foarte normal. În Timișoara nu mai poate să meargă niciun om la spital”, a adăugat aceasta.

Medicul Virgil Musta a răspuns:

“Cum spuneam, la Spitalul Victor Babeș nu mai sunt locuri. Aceste cazuri de coronavirus sunt preluate acum de Spitalul de Dermatologie și Spitalul Municipal din Lugoj. Reprezintă un plan de rezervă în care pacienții noi internați sunt preluate de alte spitale, sunt evaluate de aceștia. În momentul în care nu vor mai fi locuri nici aici, va intra în funcțiune și Spitalul Militar”.

767 cazuri noi de coronavirus înregistrate duminică

Duminică, 19 iulie 2020, au fost înregistrate 767 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în România.

Alte 767 de noi îmbolnăviri au fost raportate duminică în România, bilanțul ajungând la 37.458.

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 286 de pacienți.

Dintre persoanele confirmate pozitiv cu coronavirus, 25.042 au fost externate, dintre care 22.617 de pacienți vindecați și 2.425 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 935 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până duminică, 2.026 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 5.215 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-1 .

De la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, 122 de cetățeni români aflați în străinătate au decedat.

 

citește și...