Cel mai mare număr de cazuri noi de coronavirus înregistrate într-o zi, de la începutul lui mai, în România: 345

17.06.2020, 13:28
Cel mai mare număr de cazuri noi de coronavirus înregistrate într-o zi, de la începutul lui mai, în România: 345
345 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost înregistrate în România în ultimele 24 de ore. Este cel mai mare număr de cazuri noi înregistrate într-o zi, de la începutul lui mai încoace.
Pe 7 mai erau raportate 392 de noi cazuri. Bilanțul cazurilor de infectare cu COVID-19 a ajuns la 22.760 pe teritoriul țării noastre, după ce miercuri, 17 iunie 2020, au fost raportate 345 de noi îmbolnăviri.Numărul pacienților vindecați este de 16.117. În ultimele 24 de ore 14 pacienți au murit din cauza COVID-19. Bilanțul total al deceselor este de 1.451.La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 161 de pacienți, precizează Hotnews.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.504 persoane. Alte 87.624 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 585.353 de teste pentru coronavirus.

3.393 de români din străinătate confirmați cu coronavirus

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.393 de cetățeni români au fost confirmați cu coronavirus.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 29 au fost declarați vindecați.

De la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, au decedat 114 cetățeni români aflați în străinătate.

Raed Arafat: ”Există o creștere a numărului pacienților la ATI”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a motivat prelungirea stării de alertă din cauza pandemiei de coronavirus. Acesta a a afirmat că crescut numărul pacienților internați la terapie intensivă și că există focare în spitale.

„Există o creștere a numărului pacienților la ATI, există focare apărute în spitale, care necesită mișcare de personal acolo unde personalul este în izolare sau este bolnav. De-asta am decis prelungirea stării de alertă”, a declarat Raed Arafat, citat de click.ro.

„Nu comentez ce decizii vor fi luate mai departe de Parlament, dar nu ne întoarcem încă la o stare de normalitate. Trebuie să putem lua decizii rapid în privința izolării și carantinării unor locații, unor zone, pe distribuire de materiale, echipamente, pe detașare de personal”, a adăugat el.

„Dacă nu se respectă măsurile de distanțare și de igienăși cădem în plasa dezinformărilor cum că boala nu există, riscul este să apară probleme mai mari și să fim nevoiți să impunem din nou restricții”, a mai spus acesta.

citește și...