166 de noi cazuri de COVID-19 raportate în ultimele 24 de ore în țara noastră

15.06.2020, 14:15
166 de noi cazuri de COVID-19 raportate în ultimele 24 de ore în țara noastră
166 de noi cazuri de COVID-19 raportate în ultimele 24 de ore în țara noastră

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din România a urcat luni, după raportarea a 166 de noi îmbolnăviri.

După ce dumimnică au fost înregistrate 320 de cazuri noi de COVID-19, luni, 15 iunie, numărul îmbolnăvirilor a scăzut la 166 în ultiemele 24 de ore.

Numărul deceselor a urcat la 1.427, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate 17 noi victime. Dintre persoanele confirmate pozitiv, de la debutul pandemiei 15.817 au fost declarate vindecate și externate.

175 de pacienți la terapie intensivă

La terapie intensivă, în acest moment, se află internați 175 de pacienți.

Dintre persoanele confirmate cu coronavirus de la debutul pandemiei, 15.817 au fost declarate vindecate și externate.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.331 de persoane. Alte 92.734 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 564.278 de teste pentru coronavirus, precizează Hotnews.

3.393 de români din străinătate confirmați cu coronavirus

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.393 de cetățeni români au fost confirmați cu coronavirus.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 29 au fost declarați vindecați.

De la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, au decedat 114 cetățeni români aflați în străinătate.

Ce spune Raed Arafat despre al doilea val de îmbolnăviri

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit despre un eventual val doi al pandemiei de coronavirus.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a a anunţat că Protecţia Civilă Europeană se pregăteşte pentru un eventual val doi al pandemiei de COVID-19.

“Protecţia Civilă Europeană, cu care am avut marţi şedinţa prin videoconferinţă (…) Ne pregătim clar pentru valul doi. Că va fi mai puternic decât acesta, va fi mai slab decât acesta, nu poate nimeni să spună. Cei care se aşteaptă să venim şi să spunem staţi liniştiţi, nu va fi nicio problemă, înseamnă că se aşteaptă la o declaraţie total neprofesionistă. Cine ne atacă pentru că spunem că urmează poate un val doi înseamnă că nu înţelege cu ce ne confruntăm”, a declarat acesta la Antena 3.

“Dacă apare valul doi, e clar că anumite măsuri vor trebui luate şi adaptate. Poate dacă ne pregătim mai bine, nu trebuie să luăm măsuri atât de dure pe cât am luat. Asta o să vedem, dar o formă de stare de alertă, ca să punem să mergem mai departe, va trebui”, a adăugat secretarul de stat în MAI.

citește și...