Cea mai bună jucătoare de tenis din Rusia își declară orientarea sexuală și critică politicile lui Vladimir Putin

20.07.2022, 15:50

Daria Kasatkina, numărul 12 mondial, a dezvăluit că se întâlnește cu o femeie, după ce și-a recunoscut homosexualitatea într-un interviu pe YouTube cu bloggerul rus Vitya Kravchenk.

Cea mai bună jucătoare de tenis din Rusia a recunoscut că este lesbiană și a criticat politicile ale președintelui Vladimir Putin față de drepturile LGBTQ.

Daria Kasatkina ocupă în prezent locul 12 în lume și a ajuns în semifinale la Openul Franței la începutul acestui an, dar a condamnat atitudinea țării sale față de homosexualitate. De asemenea, ea a recunoscut că este lesbiană și a confirmat că se întâlnește cu o femeie într-un interviu pe YouTube cu bloggerul rus Vitya Kravchenko, potrivit dailystar.co.uk.

Cea mai bună jucătoare de tenis din Rusia își declară orientarea sexuală

După ce anul trecut a recunoscut că este bisexuală, Kasatkina a confirmat acum că se întâlnește cu patinatoarea artistică Natalia Zabiiako, născută în Estonia, și a distribuit o fotografie a cuplului pe Instagram.

Când a fost întrebată în timpul interviului dacă are o prietenă, Kasatkina a răspuns “da” înainte de a se emoționa când Kravchenko a întrebat: “Nu ți-e teamă că pur și simplu nu te poți întoarce în Rusia?”.

Rusia restricționează în prezent discuțiile despre relațiile LGBTQ

Kasatkina a răspuns, via Daily Mail: “Da, m-am gândit la asta”, înainte de a părea că plânge . Legislația rusă restricționează în prezent discuțiile despre relațiile LGBTQ.

Acestea nu pot fi discutate în fața minorilor dacă se consideră că reprezintă “promovarea relațiilor sexuale netradiționale”. În prezent, au fost înaintate noi propuneri care ar interzice complet “promovarea” relațiilor LGBTQ într-o lumină pozitivă sau neutră.

Kasatkina a atacat aceste propuneri, explicând: “Există multe subiecte chiar mai importante decât acesta care sunt interzise, așa că nu este o surpriză. Să trăiești neasumat nu are rost. Până când alegi să ieși în evidență. Bineînțeles că depinde de tine cum să o faci și cât de mult să spui. Să trăiești în pace cu tine însuți este singurul lucru care contează.”

De asemenea, ea a abordat situația dificilă a fotbalistei ruse Nadya Karpova, care a vorbit public despre sexualitatea ei la începutul acestei luni, adăugând: “Respectul meu. M-am bucurat pentru ea, dar și alte persoane, în special fete, trebuie să știe asta.

Este important pentru tinerii care au o perioadă dificilă cu societatea și au nevoie de sprijin. Cred că este important ca persoanele influente din sport, și din orice altă sferă, să vorbească despre asta. Ajută foarte mult”.

Kasatkina locuiește în prezent în Dubai și se antrenează cu antrenorul spaniol Carlos Martinez Comet, după ce a lipsit de la Wimbledon după ce jucătorii ruși au fost interziși din cauza invaziei țării în Ucraina.

Partenera ei, Zabiiako, a reprezentat, de asemenea, Rusia în trecut, câștigând o medalie de argint în proba pe echipe la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018. Cu toate acestea, ea patinează acum sub steagul canadian.

citește și...