Ce pensie încasa Petrică Mîţu Stoian. „Nu mai suport. Totul până la umilință”

10.11.2021, 14:33
Ce pensie încasa Petrică Mîţu Stoian. „Nu mai suport. Totul până la umilință”
Petrică Mîțu Stoian a făcut sesizare la primărie. ”Mi-a păsat pentru că plătesc impozite”

Petrică Mîţu Stoian era nemulţumit de pensia pe care o primea, după o viață întreagă de muncă.

Petrică Mîţu Stoian a fost solist vocal la Ansamblul „Maria Tănase” și se pensionase în vara anului 2021. Regretatul artist avea 61 de ani și lucrase în trecut, și la „Doina Gorjului”.

Artistul încasa aproximativ 700 de lei, vouchere de vacanță de 1.450 de lei pe an, aceste beneficii adunându-se la un venit pe bază de aproximativ 6.500 de lei pe lună, potrivit WOWbiz.

Din păcate, pensia de 2000 de lei pe care o încasa lunar nu îl mulțumea.

„Nu mai suport, sincer… Asta e o umilință”

La începutul anului, autoritățile statului au decis că nu mai pot susține instituția din punct de vedere fiananciar, iar artistul a decis să se pensioneze anticipat.

 

„Nu mai suport, sincer… Asta e o umilință. Până la urmă, eu nu sunt oricine, nu sunt de pe drum. Am făcut și eu carte, o școală, am făcut pregătire, am făcut culegeri, am umblat ani de zile peste tot să fiu un nume și să strâng lucrurile frumoase ale românilor, tradiția.

Totul până la umilință. Eu îi înțeleg și pe oamenii ăștia care ne conduc dar, fraților, aveți grijă și de noi. Nici nu știu dacă mai există ministru al culturii, n-a ieșit să zică ceva…

Ce facem cu ăia care lăfăie?”, spunea Petrică Mîțu Stoian într-un interviu acordat Adrianei Bahmuțeanu.

Petrică Mîțu Stoian, condus pe ultimul drum

Petrică Mîțu Stoian este condus, miercuri, pe ultimul drum. Înmormântarea artistului are loc la Craiova. Sute de persoane și artiști au venit să își ia rămas bun de la regretatul artist.

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață sâmbătă, 6 noiembrie 2021, pe patul de spital. Fanii și rude l-au plâns pe artist, moartea lui fiind un șoc pentru ei.

Petrică Mîțu Stoian va fi înmormântat la Cimitirul Ungureni din Craiova, județul Dolj. Maestrul își pregătise locul de veci de unul singur, înainte să se stingă din viață.

Petrică Mîțu Stoian, înmormântat lângă soția impresarului său, Doru Gușman

Petrică Mîțu Stoian o să fie înmormântat lângă Maria Gușman, soția impresarului său, Doru Gușman. Aceasta s-a ocupat de imaginea artistului pentru foarte mult timp.

Cântărețul de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a murit în data de 6 noiembrie 2021, la vârsta de 61 de ani. Artistul, care se afla în recuperare post-COVID, a murit, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa.  Acesta a fost adus la SJU Reşiţa de la o clinică din Caraş-Severin unde făcea terapie hiperbară post-COVID. Sora lui Petrică Mâțu Stoian a cerut medicilor ca luni, 8 noiembrie, să fie făcută autopsia pentru a ști cu exactitate ce anume s-a întâmplat. Reprezentanții clinicii au făcut și ei declarații. Procurorii cercetează modul în care artistul a decedat la Spitalul Judetean Reşiţa, după ce fusese internat la Clinica Nera pentru tratament post-Covid.

citește și...