Ce meserie ar fi trebuit să aibă Corina Dănilă dacă nu ajungea la Teatru. ”Ai mei au primit vestea cu destul scepticism”

21.03.2022, 15:54
Ce meserie ar fi trebuit să aibă Corina Dănilă dacă nu ajungea la Teatru. ”Ai mei au primit vestea cu destul scepticism”
Ce meserie ar fi trebuit să aibă Corina Dănilă dacă nu ajungea la Teatru. ”Ai mei au primit vestea cu destul scepticism”

Corina Dănilă, în vârstă de 50 de ani, a dezvăluit ce profesie ar fi trebuit să aibă dacă nu ajungea să dea la teatru. Prezentatoarea de la Televiziunea Națională a povestit și despre reacția părinților ei la auzul veștii că fiica lor este hotărâtă să urmeze studii de actorie. ”Ai mei au primit vestea cu destul scepticism”, a declarat Corina Dănilă.

Corina Dănilă este actriță, dar și prezentatoare de televiziune. În ceea ce privește viața personală, Corina Dănilă este mama unei fete adolescente, pe nume Rianna. Rianna este fruct al relației pe care prezentatoarea de televiziune a avut-o cu pilotul Norris Măgean, de care s-a despărțit în urmă cu ani. Fiica Corinei Dănilă are 18 ani. Vedeta de televiziune Corina Dănilă a fost căsătorită, în urmă cu mulți ani, cu un prezentator de știri care a lucrat la Pro TV – Valentin Moraru. Cei doi s-au cunoscut pe vremea când Corina Dănilă lucra și ea la Pro TV. Cei doi au divorțat în anul 1999.

Corina Dănilă a dezvăluit, pentru revista Viva, în ce domeniu ar fi lucrat dacă nu ar fi ajuns la Teatru. Aceasta a dezvăluit că trebuia să devină medic pentru că se pregătise să dea la Facultatea de Medicină. Corina Dănilă a povestit și despre reacția părinților săi la auzul veștii că fiica lor este hotărâtă să urmeze studii de actorie.

Ce meserie ar fi trebuit să aibă Corina Dănilă dacă nu ajungea la Teatru. ”Am îndrăznit să visez şi am decis să nu mai dau admitere la Facultatea de Medicină”

”Gândul de a da la IATC a fost o descoperire, a venit ca o eliberare de care aveam nevoie. În liceu eram un copil studios și olimpic, mă pregăteam intens pentru Medicină. Pe vremea lui Ceaușescu, dacă erai bun, făceai o facultate respectabilă, aveai o meserie bună şi… în general, totul era prestabilit. După decembrie 1989, am îndrăznit să visez şi am decis să nu mai dau admitere la Facultatea de Medicină. A urmat o „revoluţie” în familie. I-am spus tatălui meu că nu sunt în stare să iau în mâini viaţa unui om, dar știu sigur că sunt în stare să urc pe o scenă şi să fac sufletele oamenilor să vibreze. Ai mei au primit vestea cu destul scepticism, fiindcă nimeni din familia noastră nu mai încercase această carieră. Știam că am nevoie de pregătire, de un repertoriu bine structurat”, a detaliat Corina Dănilă.

Corina Dănilă a făcut parte din prima generație de studenți la IATC după revoluția din anul 1989: ”Cu toate că mă pregătisem, nu îndrăzneam să sper că voi fi admisă. Ideea mea era să parcurg întreg examenul, cu toate etapele eliminatorii, ca să văd cum e şi să înţeleg mai bine cum să mă pregătesc pentru anul următor. Am trecut prin toate etapele examenului, așa cum îmi propusesem, și am fost admisă a treia pe listă, cu nota 10. În toamna anului 1990, prima generație de studenți la IATC, de după 89… Persoana care a însemnat enorm pentru formarea mea ca actor a fost regizorul Iani Cojar, un dascăl senzaţional, la clasa căruia fusesem, de altfel, repartizată”.

citește și...