Cazul privind moartea suspectă a Mariei Macsim Nicoară a fost reluat de anchetatori. Decizia luată de magistrați

07.10.2022, 16:18
Cazul privind moartea suspectă a Mariei Macsim Nicoară a fost reluat de anchetatori. Decizia luată de magistrați
Cazul privind moartea suspectă a Mariei Macsim Nicoară a fost reluat de anchetatori. Decizia luată de magistrați

Cazul morții Mariei Macsim Nicoară a fost redeschis de anchetatori. Soprana din Iași a încetat din viață în urmă cu aproape doi ani. Timp de mai multe luni bune, artista s-a chinuit pe un pat de spital, după ce a căzut de pe scări, în casa în care locuia alături de soțul ei, pianistul Codrin Nicoară. Familia ei a precizat în repetate rânduri că decesul ei este unul suspect. 

Maria Macsim Nicoară s-a stins din viață în noaptea de 23 spre 24 decembrie 2020. Solista vocală la Opera Română din Iași era imobilizată la pat de luni bune, după ce ar fi căzut pe scările din casă în care locuia împreună cu soţul ei, pianistul Codrin Nicoară, în comuna Aroneanu, judeţul Iaşi.

Potrivit cotidianului Bună Ziua Iaşi, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară în vârstă de 52 de ani a fost răpusă de o embolie pulmonară.

Anchetatorii reiau cercetările în cazul morții Mariei Macsim Nicoară

Maria Macsim Nicoară a ajuns la spital pe 9 mai 2020, după ce aproximativ 8 ore a agonizat în vila în care locuiește alături de soțul său. Soacra ei a fost cea care a alertat autoritățile și a mărturisit că nora ei a căzut pe scări. Odată ce a ajuns la spital, artista a fost operată de mai multe ori, însă medicii nu i-au dat mari șanse de supraviețuire.

Acum, anchetatorii au decis să redeschidă iar dosarul sopranei și să stabilească dacă a fost vorba de omor sau doar de un simplu accident casnic. Momentan, cercetările se fac în rem.

Soțul decedatei este în continuare suspect

„Colegul meu a găsit o soluție și dosarul dumnealui, printr-o încheiere, a plecat la Tribunal, apreciind faptul că fiind redeschisă urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și complicitate la omor, Tribunalul trebuie să facă cercetări și să vadă care este infracțiunea corectă pentru care ar trebui să fie cercetat domnul Nicoară”, a declarat Cristina Vîlcu, judecător la secția penală a Judecătoriei Iași, notează Gândul.

Încă de la începutul anchetei, soțul ei, Codrin Nicoară, a fost suspect. În plus, familia mezzosopranei a cerut ca pianistul cercetat pentru omor. Astfel, anchetatorii caută dovezi incriminatorii la adresa lui Codrin Nicoară.

Ar fi fost în pragul divorțului

Maria Macsim Nicoară și soțul ei nu mai erau în relații bune de ceva vreme, iar acesta chiar ar fi fost violent cu ea.

„Da, am văzut vânătăi pe corpul Mariei. Pe mâini și pe picioare. Nu mi-a spus clar că a bătut-o Nicoară, dar mi-a spus că era foarte violent… Jur că mi-a spus asta… Nu vorbea mereu despre ce i se întâmplă. Mi-a spus de divorț și am sfătuit-o să pună punct”, a spus una dintre colegele Mariei Macsim Nicoară pentru BZI.

citește și...