Care este primul preparat românesc pe care l-a gătit chef Joseph Hadad. ”Mi-a mers la suflet de când am gustat prima dată”

27.02.2022, 14:52
Care este primul preparat românesc pe care l-a gătit chef Joseph Hadad. ”Mi-a mers la suflet de când am gustat prima dată”
Care este primul preparat românesc pe care l-a gătit chef Joseph Hadad. ”Mi-a mers la suflet de când am gustat prima dată”

Cheh Joseph Hadad a dezvăluit cum a ajuns să lucreze în România, în urmă cu mulți ani. Binecunoscutul bucătar a mărturisit și care a fost primul preparat românesc pe care l-a gătit. ”Mi-a mers la suflet de când am gustat prima dată”, a declarat chef Joseph Hadad în cadrul unui interviou pe care l-a acordat revistei Viva.

Chef Joseph Hadad este cunoscut din postura de jurat la emisiunea culinară MasterChef, de la Pro TV. În plan personal, celebrul bucătar are trei copii ai săi, pe care i-a crescut singur după moartea soției sale.

Chef Joseph Hadad a venit în România în urmă cu mulți ani. Despre acest lucru a povestit el într-un interviu pentru revista Viva.

Care este primul preparat românesc pe care l-a gătit chef Joseph Hadad. ”Aproape de stilul nord-african”

Celebrul bucătar a mărturisit că primul preparat românesc pe care l-a gătit a fost ostropel cu pui: ”Ostropel de pui. Aproape de stilul nord-african, mi-a mers la suflet de când am gustat prima dată. Îmi place mult mâncarea de casă!”.


Despre cum și când a primit propunerea de a venit în România, acesta a povestit: ”Pe când eram Executive Chef la King David, s-a organizat o nuntă mare, cu peste 800 de persoane, în grădină. Printre invitați a fost și proprietarul Casa Vernescu. Așa a început dialogul, în 1994. După un an și jumătate de la primul nostru dialog, au deschis Casa Vernescu, iar eu am venit în vizită pentru trei zile. Au încercat să mă convingă oferindu-mi tot ce se putea la acele vremuri, însă eram puțin speriat de ce am găsit aici.

Totuși, în 1995, pe când se organiza prima nuntă la Casa Vernescu, am fost invitat și rugat să mă ocup de acest eveniment, întrucât trebuia să aibă un ecou răsunător. Am acceptat propunerea și am venit aici timp de patru zile, să organizez meniul pentru nunta unui australian. Când am venit, nu exista nimic. Am făcut o listă de materie primă înainte de a veni și am adus aproape tot din Israel. Am simțit atunci că piața era cu potențial mare, fiind destul de slab dezvoltată pe zona de gastronomie fină, iar pentru mine provocarea a fost imensă”.

citește și...