Care a fost cauza morții lui Victor Socaciu. ”Au apărut complicații”

29.12.2021, 11:23
Care a fost cauza morții lui Victor Socaciu. ”Au apărut complicații”

Regretatul artist Victor Socaciu a petrecut ultimele săptămâni de viață în spital. Celebrul cântăreț a avut numeroase probleme de sănătate, iar în luna aprilie a acestui an fusese diagnosticat cu COVID-19. Soția și fiica artistului au vorbit despre cauza decesului acestuia. ”Au apărut complicații”, a spus văduva lui Victor Socaciu.

Victor Socaciu a murit la spital, unde fusese internat timp de mai multe săptămâni.

Soția și fiica acestuia au vorbit despre cauza morții artistului.

Care a fost cauza morții lui Victor Socaciu. ”A fost șoc septic”

„A fost bine, a fost la spital pentru o intervenție minoră. Acolo a contractat o infecție nosocomială și cauza decesului a fost șoc septic”, a declarat Brândușa Simion, soția lui Victor Socaciu, potrivit click.ro. „A ajuns la spital pe 19 noiembrie. Avea un post-COVID, acumula pleurezie, lichid la plămâni, și am fost trei zile să facă un drenaj. Asta a fost intervenția pentru care am fost. Și de acolo, au apărut complicații. A avut multe momente în care și-a revenit și îmi spunea că vrea să ajungă la Bistrița pe 3 decembrie, că îl așteaptă acolo oameni”, a adăugat ea.

Și Ana-Maria Socaciu fiica artistului, a vorbit despre moartea acestuia: „Ne asumăm când avem intervenții, se știe că în spitale sunt bacterii. Am vorbit chiar înainte să se interneze, cum a zis și Brândușa, vorbeam despre videoclipul piesei pe care a scos-o și vorbeam de niște planuri. Nu se gândea nimeni la așa ceva”. „A avut simptome, dar nu așa de grave, a fost internat și a răspuns la tratament foarte bine, doar că plămânii au fost afectați și s-a ales cu această pleurezie”, a completat aceasta.

Victor Socaciu a murit la 68 de ani

Victor Socaciu a murit luni, 27 decembrie 2021. Din câte se pare, Victor Socaciu se afla în spital de aproximativ o lună, însă doctorii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Victor Socaciu a avut COVID-19 în aprilie, când a fost internat. Cântărețul de folk avea mai multe probleme de sănătate, iar în 2009 a suferit un transplant renal.Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu celui care a fost Omul Bun al muzicii folk, sunt așteptați marți, 28 decembrie, de la ora 10,00 în foaierul Sălii Palatului!”, a anunțat Ana-Maria Socaciu, fiica artistului, în mediul online.

Victor Socaciu, fost realizator de televiziune şi parlamentar PSD , s-a născut pe 14 ianuarie 1953, la Braşov. A început să cânte cu grupul Zodiac, când se afla încă în şcoală. Primul concert susţinut cu trupa a avut loc în 1970. A urmat cursuri de chitară clasică la Şcoala populară de artă, iar în 1978, a absolvit Facultatea de Electromecanică. În 1974, a debutat în Cenaclul Flacăra, iar anul următor, la radio, cu piesa „Nălucile amintirilor”, apoi, în 1976, la televiziune, cu „Oltule”. Debutul discografic a venit în anul 1981 – „Roata”. Premiul de onoare pentru întreaga activitate în slujba cântecului românesc oferit de Ministerul Culturii i-a revenit în 2002. Fostul președinte al României Ion Iliescu i-a conferit lui Victor Socaciu, pe 10 decembrie 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, „pentru contribuţiile deosebite în activitatea artistică şi culturală din ţara noastră, pentru promovarea civilizaţiei şi istoriei româneşti”.
În plan personal, Victor Socaciu a fost căsătorit de patru ori. Din primele trei căsătorii au rezultat trei copii: Iulia, dn căsătoria cu Doina; Alessia Ana-Maria, din mariajul cu Cornelia Pavlovici; și Victoraș, din căsnicia cu realizatoarea TV Marina Almășan. Ultima soție a lui Victor Socaciu a fost Brândușa Simion, impresara lui.
citește și...