Când va veni al doilea val de coronavirus! Ce spun experții: ‘Cu cât aerul e mai uscat și rece, riscurile cresc’
Până acum, pandemia de coronavirus a făcut cel puțin 531.789 de morţi în toată lumea, după ce China a anunțat primele cazuri de COVID-19, în decembrie 2019.
SUA este cea mai afectată țară din cauza pandemiei de coronavirus. În America au fost înregistrate 129.718 decese și 2.852.807 persoane infectate, dintre care 894.325 de persoane au fost declarate vindecate.
Intensitatea va fi determinată de cât de mult va călători lumea
Din păcate, specialiștii nu au deloc vești bune! Dr. Tobias Welte, profesor de medicină pulmonară și membru al grupului de lucru Covid-19 în Germania, a explicat când va veni al doilea val de coronavirus. El a declarat că unele țări se confruntă deja cu apariția celui de-al doilea val.
‘De exemplu, Iranul este o țară cu o creștere zilnică a cazurilor după ce ajunsese la un nivel scăzut, iar acum există un al doilea val, care poate fi din cauza sărbătorilor religioase. (…) Există și alte țări, de exemplu, Germania, unde nu este nicio creștere dacă te uiți la întreaga țară, dar există focare localizate. Unele dintre aceste focare sunt, de exemplu, fabricile de prelucrare a cărnii.
Ei bine, virusul nu a dispărut și nu a dispărut în niciuna dintre țările europene, iar noi trăim într-o lume globală. Dacă deplasările vor fi permise și frontierele vor fi redeschise, virusul se va răspândi din nou. Estimarea mea este că va fi un al doilea val în toamnă, iar intensitatea celui de-al doilea val nu poate fi determinată. Nimeni nu știe’, a declarant Welte într-un interviu pentru Europa Liberă, citat de Digi 24.
Al doilea val fi în toamnă
De asemenea, expertul german a precizat că nu se va lansa un vaccin până la jumătatea anului viitor. Se pare că vremea rece și umiditatea scăzută reprezintă factori de risc.
‘Nu va exista un vaccin până la mijlocul anului viitor – dacă avem noroc. Așadar, probabilitatea de a găsi un vaccin nu este atât de mare și nu există un tratament eficient. Singurul lucru pe care îl putem face este, chiar dacă începem redeschiderea, să aplicăm măsurile de prevenire, care au avut succes. Cea mai importantă dintre acestea este distanțarea socială.
Protecția aerosolilor și timpul de supraviețuire sunt mai mari în camerele închise decât în exterior. Așadar, pe măsură ce stăm mai mult în camerele închise, cu cât aerul este mai rece și mai uscat, riscurile cresc’, a mai explicat acesta.