Bilanțul coronavirusului în țara noastră: 391 de cazuri noi și 19 decese în ultimele 24 de ore

05.07.2020, 13:40
Bilanțul coronavirusului în țara noastră: 391 de cazuri noi și 19 decese în ultimele 24 de ore
Bilanțul coronavirusului în țara noastră: 391 de cazuri noi și 19 decese în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, pe teritoriul țării nhoastre au fost raportate 391 de cazuri noi de îmbolnăvire cu coronavirus și 19 decese.

Alte 391 de cazuri noi de coronavirus în România au fost anunțate sâmbătă de către Grupul de Comunicare Strategică. Bilanțul total al celor infectați până acum cu COVID-19 urcă la 28.973 . În ultima zi, au fost raportate 19 de decese noi. Până astăzi, 1.750 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 215 pacienți, informează Hotnews.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 766.868 de teste pentru coronavirus, cu 7.831 mai multe decât în urmă cu o zi.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 4.996 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 72 au fost declarați vindecați.

De la începutul epidemiei de COVID-19 și până la acest moment, 122 de cetățeni români aflați în străinătate au decedat.

Prefectul de Cluj și familia sa, testați pozitiv cu coronavirus

Prefectul de Cluj Mircea Abrudean și familia, inclusiv băiețelul de 9 luni au fost testați pozitiv cu cornavirus.

„În cursul serii de 4 iulie am fost cu băiețelul nostru de 9 luni la UPU Pediatrie, pentru că avea febră, care am crezut inițial că are legătură cu ieșitul dințișorilor. După consultul de specialitate, medicii au constatat că are faringo amigdalita. Având în vedere simptomatologia, a fost recoltat pentru testare Covid19. Rezultatul a venit în după-amiaza de 5 iulie pozitiv, motiv pentru care ne-am testat și eu și soția mea, ambele rezultate fiind pozitive, cu toate că suntem asimptomatici.

În cursul acestei dimineți ne vom interna cu toții la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Ancheta epidemiologică este în curs de realizare de către DSP Cluj.

Consider că este extrem de importanta transparenta, așa cum am procedat și până acum în comunicarea publică.

Vreau sa îi îndemn încă o dată pe toți clujenii sa fie responsabili, sa se prezinte la medic atunci când prezintă simptome, iar celor care încă pun la îndoiala existența acestui virus, sa se gândească de două ori înainte de a face astfel de afirmații.

Am toată încrederea în sistemul nostru medical, care a avut rezultate excelente până acum și sunt convins că vom trece cu bine peste această perioadă!”, a spus Mircea Abrudean.

citește și...