Bilanțul coronavirusului în România: 2.699 de cazuri noi

22.01.2021, 15:07
Bilanțul coronavirusului în România: 2.699 de cazuri noi
Bilanțul coronavirusului în România: 2.699 de cazuri noi

Vineri, 22 ianuarie 2021, în România au fost raportate 2.699 de cazuri noi de infectare cu coronavirus.

Alte 2.699 de cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate pe teritoriul țiării noastre în ultimele 24 de ore. Până astăzi, 22 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 706.475 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 645.923 de pacienți au fost declarați vindecați, informează Hotnews. Până astăzi, 17.628 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.968. Dintre acestea, 997 sunt internate la terapie intensivă.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.268.464 de teste RT-PCR și 69.007 teste rapide antigenice. Pe teritoriul României, 47.842 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.148 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 76.461 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 184 de persoane.

Raed Arafat, despre momentul în care s-ar putea renunța la masca de protecție

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit despre momentul în care s-ar putea renunța la purtarea măștii de protecție în contextul pandemie de coronavirus.

Raed Arafat a vorbit despre campania de vaccinare și despre momentul în care s-ar putea renunța la purtarea măștilor de protecție.

„La acest moment, din datele pe care le avem, încă putem transmite mai departe virusul. Încă putem să fim infectaţi, chiar dacă nu facem boala în fază avansată, pentru că, să zicem, ne-am vaccinat. Vaccinarea, în primul rând, protejează fiecare individ ca persoană. Dar vaccinarea colectivă, mai ales după ce am ajuns la un anumit procent, protejează comunitatea. Până nu atingem acest procent de 60%-70% din populaţie, normal că purtarea măştii este recomandată. E foarte greu să pui situaţia în stradă şi să spui că cei care v-aţi vaccinat nu purtaţi mască, cei care nu v-aţi vaccinat, purtaţi, pentru că asta înseamnă că automat trebuie să legitimezi oamenii şi să dovedeşti că unii s-au vaccinat, alţii nu. E o măsură de a-i proteja pe ceilalţi, de a ne proteja, dar ştiind că, dacă ne infectăm, rămânem într-o formă uşoară a bolii. Cred că la momentul în care vom ajunge la un procent de vaccinare mai mare şi la reducerea răspândirii virusului într-un mod semnificativ, să înceapă discuţiile cam unde va fi obligatorie masca şi unde nu. Poate că începe să dispară treptat din obligativitatea în aer liber, încet-încet să dispară şi din obligativitatea în spaţiile închise, dar cu anumite condiţii. Nu cred că va fi o dispariţie imediată, dar va fi o dispariţie treptată a regulilor de purtare a măştii şi asta depinde de o analiză a situaţiei epidemiologice şi de recomandările care vor veni din partea epidemiologilor”, a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, citat de protv.ro.

citește și...