Armata rusă organizează și concurează la “Olimpiada războiului” alături de alte 30 de țări. Ce a declarat Vladimir Putin

23.08.2022, 15:59

În timp ce Rusia poate fi în prezent ostracizată de la competițiile sportive din întreaga lume, nimeni nu o poate opri să găzduiască Jocurile internaționale anuale ale armatei, supranumite “Jocurile Olimpice de război”. Președintele rus Vladimir Putin și-a făcut apariția în timpul ceremoniei de deschidere de săptămâna trecută.

Peste 30 de țări concurează în prezent la Jocurile Internaționale ale Armatei din Rusia.

Supranumit “Olimpiada de război”, evenimentul anual este organizat de Ministerul rus al Apărării, iar națiunile cu care sunt aliate sau cu care au legături strânse își înscriu echipele pentru o varietate de evenimente. Printre acestea se numără exerciții cu focuri reale de armament, exerciții maritime și exerciții aeriene.

Rusia a câștigat cinci din cele șapte ediții de până acum

Unul dintre cele mai importante momente ale celor două săptămâni de acțiune este biatlonul tancurilor, care pune echipajele unele împotriva altora într-o bătălie în care trebuie să treacă printr-un teren complicat, în timp ce trebuie să tragă în ținte.

Probabil că nu veți fi surprins să aflați că Rusia a dominat competiția încă de la evenimentul inaugural pe care l-a găzduit în 2015, câștigând cinci din cele șapte ediții de până acum.

Președintele rus Vladimir Putin, prezent la “Jocurile Olimpice de război”

De atunci, Jocurile s-au extins, tot mai multe evenimente fiind adăugate în program și sarcinile de gazdă fiind împărțite între mai multe țări. Ediția din acest an a început la Moscova la începutul acestei luni, la care participă aproximativ 237 de echipe din 37 de teritorii.

Este mai mult decât un simplu concurs de “cine are cel mai mare tanc”, cei implicați făcând schimb de informații și consolidând legăturile militare. Bineînțeles, președintele rus Vladimir Putin și-a făcut apariția în timpul ceremoniei de deschidere de săptămâna trecută.

El a declarat: “Rusia apreciază sincer legăturile istorice puternice, prietenoase și de încredere reală cu statele din America Latină, Asia și Africa. Suntem pregătiți să oferim aliaților și partenerilor noștri cele mai moderne tipuri de arme – de la arme de calibru mic la vehicule blindate și artilerie, avioane de luptă și vehicule aeriene fără pilot”.

Mai multe țări din Africa, Asia și America de Sud au trimis echipe, inclusiv China, aliatul Rusiei. Singurul stat membru NATO care a participat vreodată este Grecia, în perioada 2016-2020.

Un alt eveniment similar, numit Leul african, este organizat de Statele Unite. Aliații lor, precum Brazilia și Marea Britanie, au trimis echipe pentru a concura în Maroc, Ghana, Senegal și Tunisia în luna iunie.

citește și...