Steven Seagal a vizitat închisoarea Olenivka din Ucraina, după ce o explozie a ucis cel puțin 50 de prizonieri. Ce spune armata ucraineană

10.08.2022, 15:55

Actorul Steven Seagal, un susținător vocal al lui Vladimir Putin, s-a prezentat la o tabără de prizonieri controlată de Rusia … locul unei explozii pe 29 iulie care a măcelărit cel puțin 50 de prizonieri ucraineni. Au apărut fotografii cu Seagal stând în interiorul închisorii distruse și așezat pe o bancă examinând niște schije. De asemenea, există și o imagine în care starul în vârstă de 70 de ani vorbește cu prizonierii ucraineni printre gratiile de metal.

Vizita la închisoarea controlată de Rusia din Olenivka, Ucraina, a avut loc la doar câteva zile după ce o explozie a ucis cel puțin 50 de persoane acolo, pe 29 iulie. În momentul exploziei, închisoarea adăpostea sute de prizonieri ucraineni.

După cum a relatat Mail Online, armata ucraineană a susținut că Rusia a “planificat în mod deliberat” transferul unor prizonieri în noi spații înainte de explozie. Aceștia au sugerat că este o dovadă a “naturii planificate a acestei crime și a comiterii ei de către partea rusă”. Cu toate acestea, Rusia susține că Ucraina a ordonat atacul pentru a-i împiedica pe prizonieri să dea informații răpitorilor lor.

Seagal are o relație specială cu Rusia

Ca și cum nu ar fi suficient de strident, Seagal, care este un susținător vocal al președintelui rus Vladimir Putin, a avut interdicție de a intra în Ucraina timp de cinci ani în 2017, după ce Putin i-a acordat cetățenia și i-a înmânat personal pașaportul rusesc în 2016, după ce a susținut vocal anexarea Crimeei de către Rusia.

De asemenea, el l-a lăudat pe Putin pentru că este “unul dintre cei mai mari lideri mondiali, dacă nu cel mai mare lider mondial, în viață astăzi”. Sprijinul său față de Rusia a creat controverse în rândul americanilor, care l-au considerat o trădare față de Statele Unite.

Starul din “Hard to Kill” s-a mutat la Moscova după ce i s-a acordat cetățenia rusă, păstrându-și în același timp cetățenia americană. În mai 2018, el a fost numit trimis special al Rusiei în SUA.

Actorul s-a alăturat unui partid rus pro-Kremlin

El s-a alăturat oficial unui partid rus pro-Kremlin în mai 2021.

În momentul în care Rusia plănuia un atac asupra Ucrainei, tatăl a șapte copii ar fi finalizat vânzarea fermei sale din nordul Californiei, deținută de aproape 20 de ani. În februarie, el a declarat pentru Fox News despre război: “Cei mai mulți dintre noi au prieteni și rude în Rusia și Ucraina”.

El a adăugat: “Le privesc pe amândouă ca pe o singură familie și cred cu adevărat că este vorba despre o entitate exterioară care cheltuiește sume uriașe de bani pe propagandă pentru a provoca cele două țări să fie în dezacord una cu cealaltă.”

 

citește și...