Alexandru Rafila, despre pandemia de coronavirus. ”În perioada următoare este puţin probabil ca persoanele nevaccinate să nu contracteze boala”

11.10.2021, 12:08
Alexandru Rafila, despre pandemia de coronavirus. ”În perioada următoare este puţin probabil ca persoanele nevaccinate să nu contracteze boala”
Alexandru Rafila, despre pandemia de coronavirus. ”În perioada următoare este puţin probabil ca persoanele nevaccinate să nu contracteze boala”

Alexandru Rafila a făcut declarații referitoare la valul patru al pandemiei de coronavirus. Profesorul este de părere în următoarea perioadă persoanele nevaccinate sunt predispuse să contracteze virusul, având în vedere contagiozitatea ridicată a tulpinii care circulă în prezent şi care se transmite de trei ori mai repede decât varianta iniţială a virusului.

În cadrul unei intervenții la postul B1 TV, profesorul Alexandru Rafila a declarat că este foarte puțin probabil ca persoanele nevaccinate să nu contacteze COVID-19 în următoarea perioadă.

Acesta a explicat că varianta actuală a virusului se transmite de trei ori mai repede decât cea inițială.

Alexandru Rafila, despre pandemia de coronavirus.”Aglomerațiile nu fac altceva decât să favorizeze transmiterea”

„Totuşi, cifrele pe care le avem la îndemână sunt de la Institutul de Sănătate Publică din România sau din alte ţări şi demonstrează ceva foarte clar: ţările care au acoperire mare vaccinală, chiar dacă au cazuri multe, nu au internări în spitale şi nu au decese decât în proporţie foarte mică. De fapt, asta e diferenţa între noi şi ei şi asta trebuie să înţelegem, ce se va întâmpla în perioada următoare. În perioada următoare este puţin probabil ca persoanele nevaccinate să nu contracteze boala”, a afirmat Alexandru Rafila, transmite Hotnews.

”E foarte greu să nu conrtactezi boala, pentru că această tulpină e de trei ori mai transmisibilă decât tulpina originală şi asta e într-adevăr o problemă foarte mare, iar aglomeraţiile, în lipsa măsurilor de protecţţie – mască şi distanţare – nu fac altceva decât să favorizeze transmiterea”, a adăugat acesta.

10.400 de cazuri de coronavirus în ultima zi

10.400 de noi cazuri de COVID-19 și 211 decese, au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Cele mai multe noi cazuri au fost raportate în Capitală – 2.818. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 18.264 de teste RT-PCR și 25.322 de teste rapide antigenice.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 16.179. Dintre acestea, 1.603 sunt internate la terapie intensivă, relatează Hotnews. Din totalul pacienților internați, 447 sunt minori, 416 fiind internați în secții și 31 la terapie intensivă. Pe teritoriul României, 109.407 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 14.775 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 62.952 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 252 de persoane.

 

citește și...