Pe cine acuză Alexandru Rafila de creștrerea numărului de cazuri de COVID-19. ”Rezultatele acestor concentrări mari de persoane au generat o creştere a transmiterii”

30.09.2021, 11:15
Pe cine acuză Alexandru Rafila de creștrerea numărului de cazuri de COVID-19. ”Rezultatele acestor concentrări mari de persoane au generat o creştere a transmiterii”
Pe cine acuză Alexandru Rafila de creștrerea numărului de cazuri de COVID-19. ”Rezultatele acestor concentrări mari de persoane au generat o creştere a transmiterii”

Binecunoscutul medic Alexandru Rafila îi acuză pe cei de la festivalul Untold și pe primarul Clujului, Emil Boc, de valul patru al pandemiei. Peste 265.000 de persoane, din peste 100 de ţări, au venit să asculte muzică live la Cluj-Napoca în această toamnă. ”Rezultatele acestor concentrări mari de persoane au generat o creştere a transmiterii”, este de părere Alexandru Rafila.

Municipiul Cluj-Napoca a ajuns miercuri, 29 septembrie 2021, la o incidență a cazurilor noi de Covid-19 de 6,03 la mia de locuitori. Astfel, este posibil ca de vineri Comitetul Județean pentru Situații de Urgență să introducă măsuri mai dure, printre care și carantina de weekend.

Medicul și parlamentarul PSD Alexandru Rafila este de părere că în creșterea numărului de cazuri de COVID-19 se observă efectele participării în număr mare la festivalul Untold de la Cluj, unde au fost prezente sute de mii de persoane.

Pe cine acuză Alexandru Rafila de valul patru al pandemiei. ”Foarte multe persoane din alte orașe au fost la acest festival”

Alexandru Rafila a afirmat că la organizarea unor evenimente cu număr mare de participanți, precum festivalul Untold, de la Cluj a dus la o creștere a transmiterii a coronavirusului. De asemenea, profesorul Rafila a reacționat dur șui la adresa lui Emil Boc, primarul Clujului.

„Clujul este pe locul doi. (n.r. la efectele valului 4 în numărul de cazuri). Acum nu ştiu, poate că domnul primar Emil Boc îşi ia rucsacul, aşa cum mi-a recomandat mie, şi merge să testeze prin diverse locuri publice, lumea. Se vede, dacă vă uitaţi la nivelul judeţului Cluj, că nu numai Cluj-Napoca e afectat şi multe alte localităţi sunt foarte afectate.

Şi încă un lucru: foarte multe persoane din alte oraşe, din Bucureşti, Timişoara, unde sunt incidenţe mari, au fost la acest festival (n.r. Untold), iar acum ne găsim în perioada în care rezultatele acestor concentrări mari de persoane au generat o creştere a transmiterii”, a spus profesorul Alexandru Rafila la România TV, citat de stiripesurse.ro.

1.221.636 de cazuri de COVID-19 în România de la debutul pandemiei

Alte 10.826 cazuri noi de coronavirus au fost depistate în ultimele 24 de ore în România. În ultima zi au fost înregistrate 207 decese. De la debutul pandemiei și până astăzi, 29 septembrie 2021, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.221.636 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. 1.110.542 de pacienți au fost declarați vindecați. Până astăzi, 36.865 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.742. Dintre acestea, 1.320 sunt internate la terapie intensivă. Din totalul pacienților internați, 310 sunt minori, 290 fiind internați în secții și 20 la terapie intensivă. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.585.431 de teste RT-PCR și 3.203.021 de teste rapide antigenice. Pe teritoriul României, 57.987 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.376 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 62.384 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 173 de persoane.

citește și...