A murit al 8-lea pacient în urma incendiului de la ”Matei Balș”

01.02.2021, 13:42
A murit al 8-lea pacient în urma incendiului de la ”Matei Balș”
A murit al 8-lea pacient în urma incendiului de la ”Matei Balș”

Incendiul devastator de la spitalul ”Matei Balș” a făcut a opta victimă. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 87 de ani.

Al optulea deces după incendiul de la Institutul „Matei Balș” a fost confirmat oficial de Ministerul Sănătății. Este vorba de un bărbat de 87 de ani, cu o formă severă de infecție cu COVIED-19. „Pacientul este un bărbat în vârstă de 87 ani, care a fost internat în pavilionul V al unității sanitare, la un etaj superior. Acesta a fost diagnosticat cu o formă severă de infecție cu SARS Cov-2 și prezenta multiple comorbidități”, a anunțat Ministerul Sănătății, conform Digi24.

48 dintre cei 53 de pacienți COVID-19 transferați la alte spitale din București după incendiul produs vineri dimineață la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” sunt în continuare internați. 11 sunt tratați în secții de Terapie Intensivă, iar 6 dintre ei sunt în stare gravă sau critică, relatează Hotnews.

Ce s-a întâmplat la ”Matei Balș”

Un incendiu puternic s-a produs vineri, 29 ianuarie 2021, în jurul orei 5.00, la parterul Institutului Matei Balș din București. Focul a cuprins patru saloane în care erau internați pacienți cu forme de COVID medii și severe.

Trei pacienți au murit carbonizați, iar o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat. La câteva ore, o altă persoană – a cincea victimă – a fost găsită carbonizată în baie. Peste 100 de pacienți au fost evacuați, fiind transferați în alte pavilioane ale unității medicale și la alte spitale din Capitală. Cea de-a șasea victimă a fost un bărbat în vârstă de 70 de ani, transferat în urma incendiului, dar care nu suferise leziuni din cauza acestuia. Era internat la Spitalul Universitar. A șaptea victimă a decedat duminică dimineața, 31 ianuarie 2021. Este vorba despre o femeie de 67 de ani care a fost transferată în alt pavilion din spital.

Este a doua tragedie care se produce într-un spital din România în interval de cîteva luni, după incendiul din noiembrie de la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, unde au murit 10 oameni.

citește și...