A crescut îngrijorător numărul cazurilor de infectare cu coronavirus în România: 460 în doar 24 de ore

25.06.2020, 13:08
A crescut îngrijorător numărul cazurilor de infectare cu coronavirus în România: 460 în doar 24 de ore
A crescut îngrijorător numărul cazurilor de infectare cu coronavirus în România: 460 în doar 24 de ore

Joi, 25 iunie 2020, au fost raportate 460 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în ultimele 24 de ore pe teritoriul țării noastre.

Bilanțul îmbolnăvirilor cu COVID-19 în România a ajuns la 25.286 după ce joi, 25 iunie 2020, au fost îănregistrare 460 de cazuri noi în ultimele 24 de ore.

Potrivit datelor raportate miercuri de Grupul de comunicare strategică, numărul deceselor a ajuns la 1.565, în ultima zi pierzându-și viața 10 pacienți.

De la debutul pandemiei, s-au vindecat 17.906 de români, relatează Hotnews.

199 de pacienți se află la terapie intensivă

La terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 199 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.149 de persoane. Alte 72.658 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 663.558 de teste. În ultima oră au fost prelucrate 12.555 de teste pentru coronavirus.

Ministrul Sănătății cere să se respecte măsurile de protecție

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut miercuri noi declarații despre creșeterea numărului de cazuri de coronavirus pe teritoriul țării noastre.

„Sunt creșteri asumate câtă vreme nu depășim o creștere progresivă și trecem la o creștere exponențială. Avem 321 de cazuri, în contextul în care 2 zile am avut între 200 și 250. Este o transmitere comunitară accentuată, dar o punem și pe seama celor 3 măsuri de relaxare și pe weekendurile prelungite”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

Acesta a precizat cât de importantă este respectarea măsurilor de precauție.

„Recomand păstrarea distanțării, menținerea regulilor de igienă, a purtării măștii în spațiile închise și în mijloacele de transport, evitarea zonelor aglomerate. Faptul că s-au luat măsuri de relaxare nu înseamnă că au fost ridicate toate restricțiile. Evoluția favorabilă nu poate să se facă decât în contextul colaborării populației”, a adăugat ministrul Sănătății.

Despre măsurile de relaxare, Nelu Tătaru a afirmat că acestea nu pot fi luate dacă transmiterea comunitară a noului coronavirus este accentuată.

„Nerespectarea acestor reguli poate duce la o transformare a creșterii progresive într-o creștere exponențială și atunci avem și o transmitere comunitară accentuată care va duce la un moment dat, dacă nu respectăm aceste reguli, la niște restricții. Progresiv mergem spre relaxarea cvasi-totală, dar aceasta nu se poate produce când avem transmitere comunitară accentuată și vedem că acele reguli de protecție sau de precauție nu sunt aplicate”, a mai spus ministrul Sănătății.

Aproape 1.000 de români infectați cu coronavirus la un abator din Germania

Potrivit MAE, la compania de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, Germania, au fost confirmate 996 de cazuri COVID pozitive în rândul lucrătorilor români.

Tuturor persoanelor aflate în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente și produse de igienă, fiind instituită și o linie telefonică dedicată acestora, cu informații disponibile și în limba română, precizează MAE.

Potrivit ultimelor cifre oficiale comunicate de către autoritățile locale, în cadrul companiei respective lucrează 3. 969 de cetățeni români.

citește și...