Fiica cea mare a lui Putin obține un rol “secret” ca “prietenă” a Rusiei la o universitate de top

11.12.2022, 15:20

Fiica cea mare a lui Vladimir Putin și-a obținut o numire “secretă” la o universitate de prestigiu, rolul strict secret fiind făcut public în urma unei anchete a oficialilor anticorupție. “Și voi îmi spuneți că tinerii oameni de știință din Rusia nu au perspective. În poziția de decan, aș fi precaut cu privire la perspectivele [lui Vorontsova]”.

Fiica președintelui rus Vladimir Putin pare să fi obținut un rol “secret” la o universitate de top din țară.

Maria Vorontsova, în vârstă de 37 de ani, a primit o poziție înaltă la Universitatea de Stat din Moscova, conducând prestigiosul departament de medicină, într-o numire care se presupune că a fost făcută în secret, transmite dailystar.co.uk.

Post de decan adjunct al programului de medicină al Universității de Stat din Moscova

Numirea, acum nu mai este atât de secretă, a fiicei fiicei despotului Putin, în vârstă de 37 de ani, a fost criticată pentru clientelism, atât ea însăși, cât și universitatea.

Vorontsova pare să se pregătească pentru un post de decan adjunct al programului de medicină al Universității de Stat din Moscova, dar numirea “în secret” a fost făcută publică în urma unei anchete.

Navalnîi avertizase

Anchetatorul anticorupție Maria Pevchikh, care are legături strânse cu liderul opoziției Alexei Navalnîi , încarcerat, descoperise numirea.

Navalnîi avertizase universitatea, scriind: “Și voi îmi spuneți că tinerii oameni de știință din Rusia nu au perspective. În poziția de decan, aș fi precaut cu privire la perspectivele [lui Vorontsova]”.

Respectivele perspective par să fie în concordanță cu familia Putin, deoarece sora mai mică a lui Vorontsova, Katerina, în vârstă de 36 de ani, este deja un membru-cheie al Innopraktika și copreședinte al unui grup de lucru care ocolește sancțiunile occidentale impuse Rusiei.

Proiectele Katerinei de la Innopraktika au fost legate de oligarhi din jurul lui Putin, care pare să folosească organizația pentru a monetiza mișcările științifice, potrivit Metro.

Katerina și Vorontsova par a fi cele două fiice confirmate ale președintelui rus Putin, care se presupune că ar fi avut și un copil din dragoste numit Luiza Rozova – care a dus un stil de viață luxos.

Daily Star a relatat anterior despre presupusul copil de dragoste al lui Putin, care duce o viață glam ca așa-numita “fiică secretă” a războinicului.

Putin nu și-a recunoscut presupusa fiică tânără, iar tânăra de 19 ani a apărut în mod proeminent pe Instagram imediat după începerea războiului din Ucraina.
Acuzațiile privind copilul îndrăgostit vin în linie cu zvonurile privhttps://tacataca.prosport.ro/vladimir-putin-va-deveni-din-nou-tata-la-69-de-ani-199079/ind relația lui Putin cu medaliata olimpică de aur Alina Kabaeva.

citește și...