Putin “a fost consultat de medici pentru dureri în piept și o criză de tuse”. Discursul despre un posibil război nuclear a fost amânat

21.09.2022, 12:57

Președintele rus Vladimir Putin a ajuns să-și țină discursul de amenințare cu războiul nuclear cu aproximativ 12 ore mai târziu decât fusese planificat inițial, iar acest lucru este pus pe seama unei crize de tuse. “Mai multe încercări de a începe înregistrarea apelului au fost întrerupte din cauza tusei. După a patra încercare nereușită de a înregistra un apel, au fost chemați medici la președinte, cărora Putin li s-a plâns și de dureri în piept”.

Motivul întârzierii de peste 12 ore a discursului de reflecție al lui Vladimir Putin despre un posibil război nuclear a fost dezvăluit.

Președintele rus ar fi trebuit să țină discursul – în care a cerut mobilizarea parțială a poporului său – marți  (20 septembrie), în jurul orei 18.00, potrivit dailystar.co.uk.

Putin “a fost consultat de medici pentru dureri în piept și o criză de tuse”

Dar a fost amânat în mod constant, până în punctul în care a fost anunțat ulterior că nu va avea loc decât miercuri, ca urmare a îngrijorării înalților oficiali ai lui Putin că mobilizarea nu era cea mai bună cale de urmat.

Și, potrivit unor surse de la fața locului, a fost amânat și mai mult, deoarece medicii au fost chemați la Putin, în mijlocul înregistrărilor pentru o emisiune TV.

Discursul despre un posibil război nuclear a fost amânat

Oficialii săi politici și de securitate de top ar fi “întâmpinat fără entuziasm decizia de mobilizare a președintelui”.

Putin – 70 de ani luna viitoare – a fost informat de secretarul consiliului său de securitate Nikolai Patrușev, a declarat canalul Telegram al generalului SVR care a prezis mișcarea de mobilizare a președintelui rus.

“Putin a simulat o problemă de sănătate pentru a reprograma filmările și pentru a-și regândi deciziile”

“Putin a zăbovit până la începerea înregistrării”, a susținut canalul. “Când președintele a ieșit și au început pregătirile pentru filmare, el a început să tușească frecvent. Mai multe încercări de a începe înregistrarea apelului au fost întrerupte din cauza tusei. După a patra încercare nereușită de a înregistra un apel, au fost chemați medici la președinte, cărora Putin li s-a plâns și de dureri în piept. Medicii l-au sfătuit să amâne filmarea și să plece cu ei pentru examinare, ceea ce s-a și făcut. Există opinia unor persoane din cercul intim al președintelui care au declarat că Putin a simulat o problemă de sănătate pentru a reprograma filmările și pentru a-și regândi deciziile.”

Trei personalități cheie au amenințat că vor demisiona aseară din cauza deciziei sale de mobilizare, ceea ce a dus la o întârziere de 13 ore a discursului său televizat către ruși.

Printre acestea se numără respectabila Elvira Nabiullina, șefa băncii centrale ruse, care a fost crucială pentru menținerea economiei pe linia de plutire pe fondul sancțiunilor occidentale, se susține.

Apelul televizat privind mobilizarea a fost apoi înregistrat cu Putin, care va discuta în privat cu Nabiullina – care ar fi o pierdere majoră dacă ar demisiona.

 

citește și...