Medicii lui Vladimir Putin au fost chemați de urgență. “Liderul rus s-a plâns de greață severă”

27.07.2022, 13:03

Urgența medicală a durat aproximativ trei ore, iar medicii au plecat după ce starea lui s-a îmbunătăți. Medicii lui Vladimir Putin au fost chemați de urgență în timpul weekendului după ce acesta s-a plâns de “greață severă”, într-o alarmă de sănătate apărută târziu în noapte, susține un raport.

Președintele rus, în vârstă de 69 de ani, a avut nevoie de “îngrijiri medicale urgente”, ceea ce a forțat echipa sa de paramedici să cheme medici suplimentari pentru o urgență medicală care a durat aproximativ trei ore, a susținut canalul extrem de popular de Telegram din Rusia General SVR.

“Putin, în noaptea de vineri 22 iulie spre sâmbătă 23 iulie, a avut nevoie de îngrijiri medicale urgente”, a precizat canalul. “În jurul orei 1 dimineața, lucrătorii medicali de serviciu la reședința [sa] au fost chemați la președinte”.

“Putin s-a plâns de greață severă”

“Douăzeci de minute mai târziu, a fost chemată o echipă suplimentară cu medicii curanți ai președintelui”, a mai spus canalul.

Se pare că starea lui Putin s-a îmbunătățit după asistența medicală acordată.

Putin “va fi înlocuit de o sosie”

The Independent nu a putut verifica afirmațiile făcute de canalul Telegram, care ar fi condus de un fost general-locotenent al Serviciului rus de Informații Externe (SVR), care folosește pseudonimul “Viktor Mihailovici”.

De asemenea, canalul de comunicare respectiv a susținut că în următoarele săptămâni Putin “va fi înlocuit de o sosie” și chiar că tehnologia deep-fake ar putea fi folosită pentru evenimentele viitoare.

Speculațiile cu privire la faptul că Putin ar suferi de afecțiuni nu au făcut decât să se intensifice de când Rusia a invadat Ucraina. O serie de apariții publice și întâlniri oficiale de acum câteva luni l-au arătat pe președinte cu fața umflată, tremurând și nesigur pe picioare.

Conducătorul omului puternic, care împlinește 70 de ani la sfârșitul acestui an, a stârnit zvonuri privind starea sa de sănătate precară atunci când a fost fotografiat tușind și înghesuit sub o pătură la parada de Ziua Victoriei din Rusia, în luna mai.

Șeful CIA, William Burns, respinge speculațiile

Cele mai recente afirmații privind starea sa de sănătate precară vin după ce șeful CIA, William Burns, a respins săptămâna trecută speculațiile potrivit cărora liderul rus ar suferi de cancer sau de boala Parkinson.

Vorbind la Forumul de securitate Aspen din Colorado, Burns a declarat: “Există o mulțime de zvonuri despre sănătatea președintelui Putin și, din câte știm noi, este foarte sănătos.”

Separat, Kremlinul a declarat, de asemenea, joi, că Putin se află într-o stare de sănătate bună, respingând ceea ce a numit rapoarte false că nu se simte bine.

“Totul este în regulă cu sănătatea sa”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, ca răspuns la o întrebare în cadrul briefingului său zilnic.

“Știți că specialiștii în informații ucraineni, precum și cei americani și britanici, au lansat în ultimele luni diverse informații false despre starea de sănătate a președintelui – acestea nu sunt altceva decât falsuri”, a adăugat el.

Într-o rară călătorie în străinătate, Putin a vizitat Iranul pentru a se întâlni cu liderii turci și iranieni la 19 iulie. Aceasta a fost a doua sa vizită în afara Rusiei de la invazia din Ucraina.

El s-a întâlnit cu liderul suprem iranian Ali Khamenei și cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan pentru un summit în cadrul căruia puterile eurasiatice și din Orientul Mijlociu au discutat despre războiul în curs de desfășurare din Siria, despre un posibil mecanism de export de cereale din Europa de Est prin liniile de luptă de la Marea Neagră și despre alte chestiuni de securitate regională.

 

citește și...