Un ziar a creat controverse după ce a publicat un ghid despre “arta subtilă a furtului din magazine”. “Acesta este un război de clasă, iar clasa muncitoare este atacată”

05.09.2022, 13:38

Un ziar studențesc a creat controverse după ce a publicat un ghid despre “arta subtilă a furtului din magazine”. Povestea a apărut în ultimele ediții tipărite și online ale ziarului studențesc Semper Floreat de la Universitatea din Queensland. Articolul susținea că practica “furturilor” – sau a cumpărăturilor gratuite – este o acțiune necesară într-un “război de clasă în curs de desfășurare”.

Scris de un autor anonim, articolul dezvăluia sfaturi despre cum să furi articole din magazine, inclusiv sfătuindu-i pe studenți să “parcheze departe de clădire și să țină cont de camerele de supraveghere”.

Printre sfaturi se numărau instrucțiuni pentru studenți de a viza marile corporații și de a fura doar ceea ce au nevoie, potrivit dailymail.co.uk.

Ziarul studențesc este criticat pentru ghidul său “cum să furi din magazine”

De asemenea, se sugera să fure în timpul orelor de vârf pentru a evita atenția nedorită și să își asume identități false pentru a jefui eficient magazinele.

Lucrarea se încheia cu un edict final: “Asigurați-vă că, dacă toate celelalte eșuează, faceți-o cu piciorul”.

Ghidul, adresat studenților “greu încercați într-o lume în care costul vieții este în creștere”

Articolul susținea că practica “furturilor” – sau a cumpărăturilor gratuite – este o acțiune necesară într-un “război de clasă în curs de desfășurare”.

Redactorul-șef al Semper Floreat, William Kugelman, a declarat că ghidul “ipotetic” pentru furtul din magazine îi ajută pe studenți în contextul creșterii costurilor de trai.

“Ne menținem decizia de a publica ghidul ipotetic de furt din magazine în condiții de siguranță, intitulat “Arta subtilă a furtului din magazine’, ca fiind un ajutor pentru studenții greu încercați într-o lume în care costul vieții este în creștere”, a spus el.

Kugelman a declarat pentru Daily Mail Australia că nu crede că au existat probleme legale în legătură cu publicarea articolului, dar că a existat o discuție între ziar și sindicatul studenților în legătură cu un articol separat – pagina centrală a ziarului.

“Consilierea juridică nu este responsabilitatea mea directă, președintele sindicatului este obligat să nu publice”, a spus el.

“Săptămâna trecută am decis să public pur și simplu fără aviz pentru că președintele mă refuza. Întotdeauna am spus de când am luat această slujbă că dacă nu voi primi avizul conform în timp util, voi publica pur și simplu”.

Daily Mail Australia a contactat-o pe președinta sindicatului UQ, Emily Searle, pentru comentarii.

“Acesta este un război de clasă, iar clasa muncitoare este atacată. Nu avem altă opțiune decât să ne ridicăm și să ripostăm”, a scris autorul original anonim al articolului într-un articol de follow-up Semper Floreat.

Unii comentatori online au calificat articolul original drept “rușinos”, iar ghidul a înfuriat identitățile deschise din campus.

“Personal, cred că se poate argumenta că ele (marile corporații) vor supraviețui acolo unde hoții din magazine s-ar putea să nu supraviețuiască”.

Kugelman a recunoscut că ‘nu toată lumea este de acord’, dar a spus că a primit un feedback pozitiv din partea studenților.

Publicația studențească a mai spus că 55 la sută dintre respondenții la un sondaj pe Facebook despre articolul despre furt din magazine au spus că l-au considerat “cool”.

Dar mulți nu au considerat articolul convingător și au considerat că acesta incita la “necinste” și că este condus de “argumente pseudo-intelectuale” pentru furt din magazine.

Un student universitar anonim a declarat ziarului că articolul i s-a părut nepotrivit.

“Cred că este o prostie să publici așa ceva”, a spus un student online.

 

 

citește și...