Un nou bilanț al coronavirusului în România: 52 de cazuri în ultima zi
Un nou bilanț al coronavirusului în România: 52 de cazuri de infectare cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. Cele mai multe cazuri au fost raportate în Prahova. În ultima zi au fost înregistrate patru decese. Bilantul total al îmbolnăvirilor, de la debutul pandemiei în țara noastră a ajuns la 1.080.792, din care pacienți vindecați 1.045.351.
52 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România. Au fost raportate patru decese în ultima zi. Bilanțul total al îmbolnăvirilor este de 1.080.792. 1.045.351 de pacienți au fost declarați vindecați. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 450. Dintre acestea, 73 sunt internate la terapie intensivă, relatează Hotnews.
Pe teritoriul României, 1.701 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 773 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 18.353 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 32 de persoane. Cele mai multe noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în Prahova – 11, Galați și Cluj, câte 7. În București au fost doar 2 noi cazuri raportate.
Un nou bilanț al coronavirusului în România: 52 de cazuri în ultima zi. Ministrul Sănătății: ”Ne așteptăm ca tulpina Delta să devină predominantă”
Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, a declarat, marți, că se așteaptă ca tulpina Covid-19 Delta să devină predominantă în România, așa cum s-a întâmplat în alte țări.
“Așa cum s-a întâmplat și în alte țări, unde tulpina Delta a devenit predominantă, și noi ne așteptăm ca tulpina Delta să devină predominantă. Problema cu tulpina Delta este gradul mai mare de infecțiozitate comparativ cu tulpina britanică sau cu tulpina originală. Noi, inclusiv când am prevăzut măsurile de redeschidere a spitalelor COVID am solicitat spitalelor și direcțiilor de sănătate publică să vină și cu un plan de măsuri care vizează din nou creșterea numărului de paturi în spitalele mixte (Covid și non-Covid), paturi destinate asistenței medicale COVID, tocmai pentru a fi pregătiți pentru o recrudescență a cazurilor Covid”, a declarat Ioana Mihăilă, citată de Digi24.