2.745 de noi infectări cu coronavirus în țara noastră

19.01.2021, 13:55
2.745 de noi infectări cu coronavirus în țara noastră
2.745 de noi infectări cu coronavirus în țara noastră

Marți, 19 ianuarie 2021, pe teritoriul țării noastre au fost raportate 2.745 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore.

Alte 2.745 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în România în ultima zi. Bilanțul a ajuns la 697.898 de cazuri. În ultima zi au decedat alte 98 de persoane. Până astăzi, au decedat 17.369 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu coronavirus este de 8.417. Dintre acestea, 1.050 sunt internate la terapie intensivă, informează Hotnews.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.193.417 teste RT-PCR și 51.608 teste rapide antigenice. Pe teritoriul României, 42.717 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 11.462 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 63.150 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 136 de persoane. De la debutul pandemiei, 630.236 de pacienți au fost declarați vindecați.

Cât durează imunitatea dată de vaccinul anti-COVID

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a vorbit despre imunitatea dată de vaccinul anti-COVID.

Imunitatea dată de vaccinul anti-coronavirus ar dura pe o perioadă de cel puțin 6-8 luni, conform informațiilor de la acest moment, iar această perioadă crește cu cât trece timpul iar testele continuă să arate că ea încă există în cei care au fost vaccinați.

„La acest moment, până acum, din momentul în care am început să ne vaccinăm și de când au fost testările înainte știm că imunitatea continuă. Pentru că persoanele care au fost testate și au intrat în studii, ele în continuare sunt evaluate la numărul de anticorpi, la imunitate – dacă scade, dacă rămâne, dacă dispar anticorpii, dacă nu dispar. Cu cât trece timpul mai mult și semnalele sunt că imunitatea este valabilă și acum înseamnă că timpul se prelungește. Deci la acest moment chiar vreo 6-8 luni deja au făcut teste pentru cei care au fost vaccinați și nimeni n-a venit să zică – ”Atenție, a scăzut!”. Și cu cât timpul trece și testele demonstrează că anticorpii sunt prezenți, cu atât valabilitatea acestei vaccinări este mai lungă. În acest moment cam asta putem zice pentru că nimeni nu poarte să vină să zică cu certitudine că imunitatea durează trei ani pentru că vaccinul nu există de trei ani, ci există de câteva luni. Din cauza asta spunem că analiza pe durata imunității, dovada ei este trecerea timpului și testele care se fac pe cei care au participat la studii și care, din ce am înțeles, urmează să fie testați periodic timp de doi ani cel puțin”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

citește și...