Mihaela Anghel, prima asistentă vaccinată anti-COVID, a primit a doua doză

17.01.2021, 12:56
Mihaela Anghel, prima asistentă vaccinată anti-COVID, a primit a doua doză
Mihaela Anghel, prima asistentă vaccinată anti-COVID, a primit a doua doză

Mihaela Anghel, prima asistentă care a fost vaccinată anti-COVID, a primit cea de-a doua doză de vaccin.

Prima persoană de la noi din țară care s-a vaccinat împotriva coronavirusului a fost Mihaela Anghel, o asistentă medicală de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș. Mihaela Anghel a îngrijit primul pacient infectat cu SARS-CoV-2 din România şi a fost prima care a primit vaccinul împotriva COVID-19. Acum, aceasta a primit a doua doză de vaccin duminică dimineața, la Institutul Matei Balș.

Mihaela Anghel a declarat că a primit numeroase comentarii după ce s-a vaccinat. “În prima zi m-au afectat puțin, ulterior am încercat să nu le mai citesc, am încercat să nu mă afecteze. Eu m-am simțit privilegiată, am mulțumit tuturor că am fost aleasă să fiu prima persoană vaccinată din România. Din moment ce mi-am ales meseria asta, nu mi-a fost teamă. Situația în spital este încă destul de grea, dar încercăm să facem față. Avem speranța că cu acest vaccin scăpăm de pandemie”, a declarat aceasta, citată de Digi24.

Etapa a doua de vaccinare în România

Prima etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID din România, dedicată exclusiv personalului medical, s-a desfășurat până la 14 ianuarie, dar va continua până la sfârșitul lunii, în paralel cu etapa a doua, care a început vineri, 15 ianuarie. Până la 15 ianuarie, 168.705 cadre medicale se vaccinaseră deja din totalul estimat de 250.000 persoane eligibile pentru vaccinare în etapa 1. Până la 31 ianuarie a.c., sunt deja programate la vaccinare 42.765 persoane din etapa 1. Prima etapă de vaccinare a început la data de 27 decembrie 2020.

Începând din 15 ianuarie, odată cu declanșarea activităților de vaccinare pentru populația eligibilă pentru etapa a II-a, campania de vaccinare se derulează în același timp cu imunizarea persoanelor din etapa I.

Vineri, 15 ianuarie 2021, a început și etapa a doua a campaniei de vaccinare din România, dedicată persoanelor de peste 65 de ani, celor aflate în evidență cu boli cronice și angajaților din domenii sociale și economice esențiale. În prima zi a etapei a doua, a fost însă un număr impresionant de înscrieri. Aproape 200.000 de români s-au înscris chiar în prima zi a campaniei.

citește și...