140 de cazuri noi de coronavirus raportate în România în ultima zi
Numărul cazurilor de coronavirus în România este în scădere. În ultima zi au fost înregistrate 140 de noi îmbolnăviri.
Alte 140 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în România în ultimele 24 de ore. Bilanțul total al îmbolnăvierilor a ajuns la a ajuns la 1.079.294. Până astăzi, au decedat 31.383 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, relatează Hotnews. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 1.436. Dintre acestea, 272 sunt internate la terapie intensivă. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.043.386 de teste RT-PCR și 1.244.874 de teste rapide antigenice.
Pe teritoriul României, 3.249 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 1.825 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 22.418 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 63 de persoane.
Cum va funcționa aplicaţia privind certificatele digitale COVID
Platforma privind certificatele digitale COVID, care vor facilita libera circulaţie în Uniunea Europeană, implementată în România cu suportul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, va fi finalizată până la data de 1 iulie, a declarat, marţi, directorul STS, Ionel-Sorin Bălan.
“Va fi finalizat, deja au fost trecute câteva etape tehnice. Purtătorul de cuvânt a prezentat mai multe interpelări, s-au realizat teste (…). Suntem în lucru cu aplicaţia de portal şi cu aplicaţia de modificare a certificatelor. Va fi gata clar până la 1 iulie”, a declarat şeful STS, citat de Digi24.
“Se va accesa un portal. Pe acest portal, persoana care doreşte descărcarea unui certificat va furniza câteva date. Aceste date vor fi verificate în sistemele informatice pe care le avem la dispoziţie, respectiv Registrul Naţional de Vaccinare sau Coronaforms, Registrul electronic pentru vaccinare şi aplicaţia Coronaforms pentru celelalte tipuri de certificate. După aplicarea cererii unuia dintre certificate sau mai multe, persoana care încearcă să intre în posesia unui asemenea certificat va primi în contul personal, înregistrat pe platforma informatică, acest certificat. Acest certificat poate fi ţinut fie în mod electronic, pe telefonul mobil sau pe alt device, poate fi şi printat şi poate fi prezentat autorităţilor, existând, de asemenea, aplicaţie dezvoltată care permite verificarea autenticităţii documentului prezentat, datele respectiv fiind corelate cu datele de identitate din documentele personale”, a completat acesta.