Zece persoane puse sub acuzare în cazul incendiului de la spitalul din Neamț

29.10.2021, 11:40
Zece persoane puse sub acuzare în cazul incendiului de la spitalul din Neamț
Zece persoane puse sub acuzare în cazul incendiului de la spitalul din Neamț

Zece persoane puse sub acuzare în cazul incendiului de la spitalul din Neamț,  izbucnit în noiembrie 2020 la Secția ATI. Între cei urmăriți penal se numără şase foști manageri interimari ai spitalului, suspectaţi că nu au revizuit riscurile după ce unitatea medicală a devenit una suport COVID, precum și doi medici de la Secția ATI.

Procurorii Parchetului General au pus sub acuzare zece persoane, printre care şase au îndeplinit succesiv funcţia de manager interimar de spital, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă în formă calificată şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, în cazul incendiului din 2020 de la spitalul din Neamţ, informează Agerpres.

În acelaşi dosar, au fost puse sub acuzare două asistente care îi îngrijeau pe pacienţii bolnavi de COVID-19, pentru că ar fi lăsat fără supraveghere o sursă de foc deschis, o lumânare tip candelă, precum şi medicul şef al Secţiei ATI a spitalului, deoarece nu a luat măsurile necesare pentru asigurarea ventilaţiei în saloanele ATI. Medicul şef este acuzat că, împreună cu un alt medic din Secţia ATI, ar fi falsificat o adresă privind îngrijirile acordate pacienţilor. De asemenea, a fost pus sub acuzare şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.

Zece persoane puse sub acuzare în cazul incendiului de la spitalul din Neamț. Zece oameni și-au pierdut viața în urma tragediei

În data de 14 noiembrie 2020, în jurul orei 18:30, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a avut loc un incendiu care a afectat secţia de ATI unde erau internaţi, în două saloane, 17 pacienţi.

În incendiu au murit 10 persoane, iar un medic anestezist, Cătălin Denciu, care a intrat într-unul din saloanele cuprinse de flăcări, încercând să salveze pacienţii, a suferit arsuri grave, fiind transferat la Spitalul Militar “Regina Astrid” din Bruxelles. Alţi şase pacienţi dintr-un salon alăturat au fost duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care este unitate suport COVID. Dintre cei şase pacienţi, doar unul singur a supravieţuit.

 

citește și...