Detalii tulburătoare despre Cătălin Denciu, medicul ars la secția ATI a spitalului din Piatra Neamț. Ce spun doctorii din Belgia

17.11.2020, 18:39
Detalii tulburătoare despre Cătălin Denciu, medicul ars la secția ATI a spitalului din Piatra Neamț. Ce spun doctorii din Belgia

Viața medicului de gardă Cătălin Denciu s-a schimbat dramatic după incendiul de la secția ATI a Spitalului de Urgență Piatra Neamț. 

Sâmbătă seară, 14 noiembrie, la secția ATI a Spitalulului Județean de Urgență Piatra Neamț a izbucnit un incendiu în urma căruia au murit 10 pacienți intubați și alte 7 au fost rănite.

Printre persoanele rănite se numără și doctorul de gardă, Ioan Cătălin Denciu, care s-a ales cu răni grave, după ce a sărit în foc să-și salveze pacienții.

Cătălin Denciu are arsuri grave

Bărbatul de 42 de ani a fost transferat la un spital din Belgia, duminică dimineața (15 noiembrie), cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naționale.

Din nefericire, starea lui nu este una tocmai bună. Are arsuri de gradul 2 și 3 pe 70-75% din suprafața corpului și este posibil să nu își mai poată continua vreodată meseria de anestezist, pe viitor. Ziua de 14 noiembrie a fost ultima din viața de medic a lui Cătălin Denciu, la secția ATI din Piatra Neamț.

S-ar putea să nu mai profeseze niciodată

Medicii din Belgia îl îngrijesc pe Cătălin Denciu 24 de ore din 24, însă veștile proaste sunt proaste. Medicul se află în stare gravă și, din păcate, riscă să nu-și mai poată face niciodată meseria într-o secție ATI.

‘Încă nu știm dacă va rămâne cu toate degetele de la mâini sau dacă vor trebui amputate câteva. Indiferent de acest aspect, șansele ca medicul să mai lucreze pe terapie intensivă sau în bloc operator sunt infime. Acolo trebuie să fii apt pentru manevre de prin ajutor, trebui să îndeplinești niște condiții. Nu prea mai există șanse să se întoarcă la ce a făcut înainte. Probabil că dacă își va reveni va putea să lucreze ca medic de familie ori ca profesor la facultatea de medicină’, au declarat surse medicale, pentru impact.ro.