Încă doi pacienți au murit după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț

22.11.2020, 15:50
Încă doi pacienți au murit după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț
Încă doi pacienți au murit după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț

Încă doi pacienți au murit după incendiul care a avut loc în urmîă cu o săptămână la spitalul din Piatra Neamț.

Sâmbăta trecută un incendiu a izbucnit la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamţ. 10 dintre bolnavii internaţi pentru Covid la terapie intensivă au murit în noaptea respectivă.  Acum alți doi pacienți transferați de la Terapia Intensivă din Piatra Neamţ la Iaşi în urma incendiului de la secția ATI au murit la Iași, în Spitalul de la Leţcani. Anunțul a fost făcut duminică de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Doar doi dintre pacienții care au fost aduși în stare gravă de la Piatra Neamț mai sunt în viață. Doi pacienți au încetat din viață săptămâna trecută.

“Cei care au fost transferați sunt pacienți de terapie intensivă, n-au suferit arsuri sau altceva, ei fiind în celălalt salon. În acest moment, din informațiile pe care le-am avut ultima oară dimineață, doi sunt în viață, din cei 6, urmând în continuare să aibă tratament de terapie intensivă”, a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, potrivit Antena 3.

Care este starea medicului Cătălin Denciu

Cătălin Denciu, medicul-erou din incendiul produs la spitalul din Piatra Neamț, a suferit arsuri și a fost transportat cu avionul în Belgia pentru tratament. Acesta a suferit numeroase arsuri după ce a intrat în secția cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați. Doctorul, în vârstă de 48 de ani, are arsuri pe 75% din corp și suspiciune de arsuri de căi aeriene superioare. Medicul este căsătorit cu o doctoriţă şi au împreună doi copii.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dat detalii duminică despre starea medicului Cătălin Denciu. “Starea este staționară, este echilibrat hemodinamic și hidroelectrolitic. I se face toaletarea arsurilor în fiecare zi, dimineața și seara, se practică și procedee de dializă, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină și chirurgical pentru anumite intervenții de excizie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârșitul săptămânii viitoare”, a declarat acesta, potrivit libertatea.ro.

“Vorbim și cu familia. În decursul săptămânii viitoare, soția lui va merge în Belgia, anunțată de medicii belgieni că soțul ei ar putea fi detubat”, a completat ministrul Sănătății.

citește și...