Regula “ridicolă” de la Wimbledon a obligat vedetele feminine să joace fără sutien. “Au fost nevoite să se dezbrace”

06.07.2022, 19:46

Codul vestimentar arhaic de la Wimbeldon a fost criticat în 2014, când a ieșit la iveală faptul că unele jucătoare au fost nevoite să joace fără sutien în timpul turneului, după ce au încălcat regulile de culoare albă. “Au fost nevoite să se dezbrace. A devenit absolut ridicol”

O regulă arhaică a însemnat că unele vedete feminine de la Wimbledon au fost forțate, se pare, să meargă fără sutien în timpul turneului din 2014.

Regulile SW19 prevăd că toți jucătorii, bărbați și femei, trebuie să respecte codul vestimentar strict al competiției, care prevede că toți jucătorii trebuie să se îmbrace numai în alb. Acest lucru se aplică și în cazul articolelor de lenjerie intimă, inclusiv al sutienelor. Potrivit site-ului oficial al Wimbledon: “Orice lenjerie intimă care fie este, fie poate fi vizibilă în timpul jocului (inclusiv din cauza transpirației) trebuie să fie, de asemenea, complet albă, cu excepția unei singure tăieturi de culoare cu o lățime de cel mult un centimetru (10 mm).”, potrivit dailystar.co.uk.

Vedeta australiană Nick Kyrgios a ajuns pe prima pagină a ziarelor

Controversata vedetă australiană Nick Kyrgios a ajuns pe prima pagină a ziarelor la începutul acestei săptămâni pentru că a purtat adidași roșii pe Centre Court. Dar codul vestimentar de modă veche a fost supus unei examinări și mai amănunțite în 2014, când unele jucătoare au fost nevoite să își scoată sutienele deoarece erau colorate în unele părți.

“Unele dintre fete au fost sfătuite să se întoarcă și să-și schimbe sutienele și bluzele pentru că aveau o ușoară culoare pe ele”, a declarat atunci Pat Cash, expert BBC și câștigător al turneului de la Wimbledon în 1987, la BBC Radio 5 Live.

“A devenit absolut ridicol”

“Cred că unele dintre fete nu aveau sutiene sport adecvate și au fost nevoite să se dezbrace. A devenit absolut ridicol”. Se crede că această decizie bizară a afectat o serie de jucătoare, inclusiv vedeta britanică Naomi Broady, care a apărut fără sutien în timpul meciului din turul al doilea împotriva lui Caroline Wozniacki.

Cu toate acestea, nu a fost clar dacă acest lucru s-a datorat faptului că lenjeria ei intimă nu corespundea regulilor. La începutul săptămânii, Venus Williams a amenințat că va purta imprimeuri animal print sub albii de tenis.

Williams aprobă codul vestimentar

În timpul aceluiași turneu, Williams a mai susținut că aprobă codul vestimentar, spunând: “Nu am fost de acord cu acest cod vestimentar: “Este o schimbare plăcută. Toată lumea cam strălucește în alb. Evident, nu tot anul, pentru că orice în fiecare zi este plictisitor. Dar în timpul acestor două săptămâni, este plăcut”.

Regulile de la Wimbledon prevăd că: “Concurenții trebuie să fie îmbrăcați într-o ținută de tenis adecvată, care să fie aproape în întregime albă, iar acest lucru se aplică din momentul în care jucătorul intră în jurul terenului.”

citește și...