“Vreau să strâng bani pentru toți cei care au fost răniți. Aș putea salva sute de vieți”. Ucraineanul care și-a părăsit iubita și copiii pentru o refugiată din Ucraina a plecat să viziteze țara devastată de război

25.08.2022, 13:46

Un tată britanic care și-a părăsit partenera pentru o refugiată ucraineană pe care familia sa o găzduia, a plecat cu avionul pentru a vizita țara devastată de război. “Vreau să strâng bani pentru oamenii care se ocupă de orfani și pentru toți cei care au fost răniți. Aș putea salva sute de vieți. Chiar dacă salvez viața unei singure persoane, atunci merită pentru mine”.

Tony Garnett, în vârstă de 29 de ani, consideră că el și prietena sa, Sofiia Karkadym, pot pune capăt singuri conflictului sângeros și “salva sute de vieți”.

Tony Garnett spune că a fost profund afectat de război și susține că a văzut “mult mai mult din realitatea a ceea ce se întâmplă” în Ucraina. Bărbatul de 29 de ani a părăsit-o pe partenera sa Lorna, în vârstă de 28 de ani, pentru Sofiia Karkadym , în vârstă de 22 de ani, la doar 10 zile după ce aceasta s-a mutat cu ei în cadrul programului guvernamental de relocare a refugiaților.

Bărbatul plănuiește să strângă până la 10.000 de lire sterline pentru Ucraina

Acum, bărbatul în vârstă de 39 de ani plănuiește să strângă până la 10.000 de lire sterline pentru Ucraina înainte de a călători în țară pentru a împărți el însuși fondurile. Vorbind pentru Yorkshire Live cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei (24 august), Tony a spus: “Nu, nu, nu. Este ceea ce trebuie să facem. Oamenii donează pentru Ucraina, dar nu văd unde se duc acești bani”.

“Vreau să strâng bani pentru oamenii care se ocupă de orfani și pentru toți cei care au fost răniți. Vreau să călătoresc eu însumi acolo și să mă documentez pe cine ajut. Sofiia va merge cu mine. De când am cunoscut-o pe Sofiia, am văzut întreaga amploare a lucrurilor și cred că oamenii au nevoie de acest ajutor. Nu este un joc. Trebuie să-mi folosesc influența acum pentru a face ceea ce trebuie”.

“Aș putea salva sute de vieți”

Tatăl fără loc de muncă al celor doi a spus: “Cu cât mai mult timp [războiul] continuă, atunci vor fi mai multe decese – iar unele ar putea fi oprite cu acest ajutor. Aș putea salva sute de vieți. Chiar dacă salvez viața unei singure persoane, atunci merită pentru mine”.

Nu este clar când anume Tony și Sofiia – care vor să se căsătorească – vor pleca în Ucraina și nici cât timp intenționează să rămână. Și nu este clar ce va face în țara natală a lui Sofiia.

Sofiia, care a fugit din orașul Lviv la începutul războiului din Ucraina, a declarat anterior pentru The Sun: “De îndată ce l-am văzut, mi-a plăcut de el. A fost foarte rapid, dar aceasta este povestea noastră de dragoste. Știu că oamenii vor avea o părere proastă despre mine, dar se întâmplă. Am putut vedea cât de nefericit era Tony”.

În iulie, bărbatul de 39 de ani a confirmat că el și Sofiia au primit încă doi refugiați în casa lor din Bradford. Vorbind la vremea respectivă pentru Yorkshire Live, el a făcut apel la oameni să facă mai mult pentru a ajuta Ucraina. “Oamenii își pierd viețile, locurile de muncă și carierele”, a spus el.

 

 

citește și...