Vloggerul Alexandru Bălan a fost eliberat și plasat sub control judiciar! Ce au decis anchetatorii

10.06.2020, 17:04
Vloggerul Alexandru Bălan a fost eliberat și plasat sub control judiciar! Ce au decis anchetatorii
Vloggerul Alexandru Bălan a fost eliberat din arest și plasat sub control judiciar pentru 60 de zile!

Vloggerul Alexandru Bălan a fost eliberat din arest și plasat sub control judiciar pentru 60 de zile!

Tânărul cunoscut pe YouTube sub numele ‘Colo’ a fost eliberat miercuri la prânz, 10 iunie, după ce marți seară a fost reținut de polițiștii de la Secția 9 din Capitală.

Alexandru Bălan este anchetat pentru infracțiuni de instigare la violență în mediul online. Pe toată perioada de 60 de zile, acesta nu mai are voie să publice nimic pe nicio rețea socială.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nu mai are voie să posteze pe rețelele de socializare

‘Să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta – postarea în spațiul online (de ex. YouTube, Instagram, Facebook, Tik Tok) de videoclipuri de tip live streaming, vlog’, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, citat de Digi24.

Anchetatorii au stabilit că Alexandru Bălan a realizat un video de tip vlog/live streaming în care își instiga fanii să realizeze infracțiuni de viol cu precădere asupra persoanelor de sex femeiesc minore. Clipul a fost publicat pe platforma online YouTube și vizualizat de aproximativ 77.000 de persoane.

Și-a cerut scuze fanilor

Vloggerul Alexandru Bălan a fost reținut, după ce a povestit, în mediul online, despre o experiență pe care a avut-o cu o fată de 16 ani.

Tânărul afirma, în 2017, că unele adolescente merită „să le dai cu palmele, să le ții cu capul de pereți, să le pui piciorul pe față”.

‘La modul cu picioare-n gură, s-o scuipi în gură, să-i zici “Oh! Cine-i tăticul tău”, să-i dai cu palme, s-o ţii cu capul de pereţi, să-i pui aşa piciorul pe faţă… Eu am nişte fetişuri mai ciudate, ştii, gen, adică aia se vedea că-i place şarpele. Adică, credeţi-mă, că astea nu trebuie iertate’, spunea vloggerul într-un live făcut în 2017.

‘Tot acest clip este extras dintr-un live de divertisment pe care l-am făcut acum câţiva ani. A fost o glumă extraordinar de proastă. Îmi cer scuze în mod oficial pentru că clipul meu a deranjat. Nu reprezintă în niciun caz nici valorile mele morale, nici felul meu de gândire’, se justifica vloggerul.

citește și...